Lya RO - www.lya.ro
Acasă ForumWelcome, Guest
Username Password: Remember me

Actualizare: Preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, reţinut pentru 24 de ore
(1 viewing) (1) Guest
De pe net adunate
 • Page:
 • 1

TOPIC: Actualizare: Preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, reţinut pentru 24 de ore
Actualizare: Preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, reţinut pentru 24 de ore 4 years, 10 months ago #1387

 • Pandrea Alina
 • ( Moderator )
 • OFFLINE
 • Moderator
 • Posts: 411
 • Karma: 15Perchezitii la sediul Consiliului Județean Brăila și la domiciliul președintelui instituției, Gheorghe Bunea StancuProcurorii anticorupție din Galați efectuează joi patru percheziții în municipiul Brăila într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea, în perioada 2009-2010, a unor infracțiuni asimilate celor de corupție de către funcționari publici cu funcții de conducere în plan local, potrivit unui comunicat al DNA transmis AGERPRES.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, precum și al Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, precizează DNA.

Conform unor surse judiciare, două percheziții au loc la sediul Consiliului Județean Brăila și la domiciliul președintelui instituției, Gheorghe Bunea Stancu. Șeful CJ Brăila este suspectat de abuz în serviciu, după ce a acordat preferențial și prin încălcarea atribuțiilor de serviciu mai multe contracte către anumite firme. Prejudiciul s-ar ridica la aproximativ 3 milioane de lei.

Este vorba de încheierea a cinci contracte de către președintele CJ Brăila și funcționarii din subordine care au făcut parte din comisia de evaluare a ofertelor înscrise în procedurile respective, pe de o parte, și cei care au semnat contractele, pe de altă parte.

Sursele susțin că implicarea lui Bunea Stancu în comiterea unor fapte asimilate celor de corupție a avut concursul mai multor funcționari din subordine și în egală măsură al reprezentanților legali ai unor agenți economici interesați în obținerea unor contracte de achiziții publice.

Contractele acordate, menționează sursele, au vizat lucrări de asfaltare drumuri și reamenajare/reabilitare spații medicale la unitățile spitalicești din subordinea CJ Brăila, iar modul în care au fost organizate și derulate procedurile de achiziție publică a făcut ca anumite societăți să dețină monopolul lucrărilor licitate, la una dintre firme fiind chiar Bunea Stancu acționar.

sursa: AGERPRES
Last Edit: 4 years, 10 months ago by Pandrea Alina.Re: Perchezitii la sediul Consiliului Județean Brăila și la domiciliul președintelui instituției, Gheorghe Bunea Stancu 4 years, 10 months ago #1388

 • Pandrea Alina
 • ( Moderator )
 • OFFLINE
 • Moderator
 • Posts: 411
 • Karma: 15Actualizare: Florin Mija, vicepreședintele Consiliului Județean Brăila, a fost ridicat de procurorii DNA în baza unui mandat de aducereActualizare: Florin Mija, vicepreședintele Consiliului Județean Brăila, a fost ridicat de procurorii DNA în baza unui mandat de aducere. El se afla în vacanță în Delta Dunării. Cel mai probabil va fi dus la locuința sa, pentru că și acolo se fac percheziții și pentru a asista la această procedură.

sursa: Digi24
Last Edit: 4 years, 10 months ago by Pandrea Alina.Re: Perchezitii la sediul Consiliului Județean Brăila și la domiciliul președintelui instituției, Gheorghe Bunea Stancu 4 years, 10 months ago #1389

 • Pandrea Alina
 • ( Moderator )
 • OFFLINE
 • Moderator
 • Posts: 411
 • Karma: 15Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost dus la audieri la DNA GalaţiActualizare: 12,30
Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost dus la audieri la DNA Galaţi, după ce procurorii au făcut percheziţii la domiciliul acestuia şi la sediul instituţiei pe care o conduce.

De la locuinţa şefului CJ, mascaţii au plecat cu câteva documente şi o unitate de calculator

Procurorii DNA au făcut timp de cinci ore percheziții la locuința lui Gheorghe Bunea Stancu, președintele Consiliului Județean Brăila. El a fost ridicat apoi cu mascații și dus la sediul instituției pe care o conduce, unde procurorii au cautat în continuare probe la dosar.

Ar fi vorba despre un dosar de corupţie în care prejudiciul se ridică la 2,8 milioane de euro. Bunea Stancu ar fi dat mai multe contracte din bani publici unor firme pe care le controla prin interpuşi.

sursa: www.antena3.ro
Last Edit: 4 years, 10 months ago by Pandrea Alina.Preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, reţinut pentru 24 de ore 4 years, 10 months ago #1390

 • Pandrea Alina
 • ( Moderator )
 • OFFLINE
 • Moderator
 • Posts: 411
 • Karma: 15Preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, reţinut pentru 24 de ore


Foto www.obiectivbr.ro

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost reţinut joi noapte pentru 24 de ore. El este acuzat de conflict de interese şi abuz în serviciu. Alţi doi suspecţi, vicepreşedintele CJ Brăila, Florin Mija, şi directorul biroului de Achiziţii Publice, Nicolae Moisiu, au fost de asemenea reţinuţi. Toţi trei sunt duşi vineri în faţa judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Potrivit DNA, urmare a indeplinirii in mod defectuos a atributiilor de serviciu de catre functionarii mentionati s-a cauzat un prejudiciu in valoare totala de 2.924.817,60 lei si vatamarea intereselor legitime ale agentilor economici care au participat la procedurile de achizitii publice si au fost descalificati in mod discriminatoriu.


Foto: Bunea Stancu


Foto: Florin Mija


Foto: Nicolae Ghiocel Moisiu


Foto: Bunea Stancu retinut 24 de ore

Cei trei inculpati urmeaza a fi prezentati, vineri, Tribunalului Galati cu propunere de arestare preventiva.

Procurorii DNA au mai dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de suspectii: Georgel Ghenea, Jenica Dumitrascu, Vasile Puia, Ionica Popescu si Ionel Pusca, functionari publici, membri in comisiile de evaluare a ofertelor depuse in cadrul procedurilor de atribuire a contractelor de achizitii publice, la data faptei, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in forma continuata.

De asemenea, sunt urmariti penal Vasile Soare si Cristian Catalin Stancic, administratori ai unor societati comerciale, pentru savarsirea infractiunii de instigare la abuz in serviciu in forma continuata, si Camelia Bratu, Cornel Grigore si Gheorghe Ciudatu, diriginti de santier, la data faptei, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu.

Acestia din urma, in calitate de diriginti de santier, au avizat situatii de plata, in luna septembrie 2009, facand posibila plata lucrarilor, desi procesele verbale de receptie a acestora fie nu se regasesc la dosar, fie au fost incheiate in cursul anului 2010.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii, precum si al Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

sursa: www.digi24.ro, www.hotnews.ro
Last Edit: 4 years, 10 months ago by Pandrea Alina.Dosarul lui Bunea Stancu, Preşedintele CJ Brăila, instrumentat de adjunctul lui Kovesi 4 years, 10 months ago #1396

 • James G.
 • ( Admin )
 • OFFLINE
 • Moderator
 • Posts: 132
 • Karma: 11Dosarul lui Bunea Stancu, Preşedintele CJ Brăila, instrumentat de adjunctul lui KovesiProcurorul care instrumentează cazul Gheorghe Bunea Stancu ar fi Marius Iacob, procurorul de caz de la Bucuresti din cazul Elodia, adjunctul magistratului Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al DNA.

Avocaţi cu greutate îi apără pe preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, săltat de mascaţi şi reţinut la propunerea procurorilor DNA, şi pe vicele CJ. Decanul Baroului Galaţi, Ion Popa, fost magistrat, este avocatul lui Stancu. Vicele CJ Brăila, Florin Mija, îl are ca apărător pe Dumitru Hagiu, avocat gălăţean, iar Nicolae Ghiocel Moisiu are tot un avocat din Galaţi, Gigel Potrivitu, fost procuror. După cum se arată pe site-ul www.avocatura.com, Gigel Potrivitu este avocat în Baroul Galaţi din 1998 şi este unul dintre cei mai cunoscuţi penalişti din zonă. Acesta a ales să intre în barou după ce, timp de aproape nouă ani de zile, a lucrat ca procuror la parchetele gălăţene.

Despre Marius Iacob: In urma cu ceva ani, intr-un interviu acordat "Jurnalului National', procurorul Marius Iacob avea sa rosteasca pentru prima oara fraza, devenita intre timp celebra, "Daca Elodia traieste, eu imi dau demisia'.
Elodia n-a mai dat vreun semn de viata (decat in imaginatia lui Cioaca, care a declarat televiziunilor ca a vorbit cu sotia sa, de ziua ei), iar Marius Iacob este adjunctul magistratului Laura Codruţa Kovesi.
Un joc de sah, in care ambii jucatori au trait pandind mutarea celuilalt. Si pentru Iacob, dar mai ales pentru Cioaca, cazul Elodia a fost cazul vietii lui. Ambilor le-a adus notorietate.
Last Edit: 4 years, 10 months ago by James G..Actualizare: Bunea Stancu și Florin Mija, arestați la domiciliu. Nicolae Ghiocel Moisiu, control judiciar 4 years, 10 months ago #1398

 • James G.
 • ( Admin )
 • OFFLINE
 • Moderator
 • Posts: 132
 • Karma: 11Actualizare: Bunea Stancu și Florin Mija, arestați la domiciliu. Nicolae Ghiocel Moisiu, control judiciarBunea Stancu și Florin Mija, arestați la domiciliu. Nicolae Ghiocel Moisiu, control judiciar.
Last Edit: 4 years, 10 months ago by James G..
 • Page:
 • 1
Time to create page: 1.14 seconds


Hosting Profesional - Usor si simplu

Lya RO - www.lya.ro, cauta editori, autori si publicisti

lya.ro
Vrei sa faci parte din proiectul nostru? Nimic mai simplu: ne trimiti un mesaj pe adresa de e-mail office[at]lya.ro si ne povestesti in cateva cuvinte despre pasiunile tale si despre ce ai vrea sa scrii pe www.lya.ro

Dorim sa creem un corp de editori, autori si publicisti pasionati, care sa scrie despre ce-i pasioneaza sa ne prezinte noutati din domeniile lor de activitate, tutoriale, sa ne trimita fotografii, desene si orice altceva la care se considera priceputi. Oferim spatiu nelimitat de expresie si prietenia cititorilor www.lya.ro. De asemenea, oferim linkuri generoase catre site-urile / blogurile editorilor, posibilitatea de a le gazdui absolut gratuit prin serviciul de web hosting Easy Cont RO - www.easycont.ro in conditii profesionale si de asemeni ne oferim sa va promovam proiectele ce va intereseaza, prin mijloace specifice.

Va asteptam cu drag!


No posts to display.


Hot! - Topicuri noi in Forumul Easy Artistry

Adauga site-ul la favoriteAdauga site-ul la favoritePorneste browserul cu aceasta paginaShare aceasta paginaTrimite prin e-mail aceasta paginaPrinteaza aceasta paginaSalveaza aceasta pagina ca PDF
Inapoi in topul pagini
Avem 132 vizitatori online

Curs valutar BNR

18 iunie 2019
* cursul valutar se schimba la ora 13
* pentru forint(HUF) cursul este la 100 de unitati monetare
EUR EUR 4.7249
USD USD 4.2241
CHF CHF 4.2222
GBP GBP 5.2925
HUF HUF 1.4662
MDL MDL 0.2315
BGN BGN 2.4158
powered by EasyCont.ro

Schimb Valutar

 • Currency Converter

 • Schimb 

  in

    

NewsletterFREE photo hosting by Photo Stock by Lya.RO - imagini.lya.ro

© Lya RO - www.lya.ro - gazduire & design Http://EasyCont.RO - Hosting professional, fast and simple!

Gazduire WEB Profesionala

eXTReMe Tracker
Sitemap - Lya.Ro EasyCont Track

Lya.RO - News | Stiri | Info | Monden | Sport

↑ Adaugă acest Headline Animat pe pagina ta web

Page generated in 0.000771 seconds.
Website Security Test