Lya RO - www.lya.ro
Acasă Grupuri Magie Discuţii Eliminarea Argitului Viu sau Mercurul prin Terapia cu agenti chelatoriEliminarea Argitului Viu sau Mercurul prin Terapia cu agenti chelatori

 

Eliminarea Argitului Viu(Mercurul) prin Terapia cu agenti chelatori

argintu viu mercur

Chelatorii sunt foarte eficienti in tratarea intoxicatiilor cu metale grele, cum ar fi mercurul sau plumbul.  Agentul chelator se leaga de substanta nociva si impreuna sunt excretati renal.

Unul dintre cele mai utilizate chelatoare este EDTA (etilen dianim tetraacetic acid) care, injectat intravenos poate indeparta mercurul, plumbul, cuprul, fierul, arsenicul si aluminiul in exces. 

Administrarea intravenoasa este considerata a fi cea mai avantajoasa si eficienta deoarece substanta devine disponibila imediat dupa ce este administrata iar concentartiile sunt maxime. Calea de administrare depinde si de tipul de intoxicatie care trebuie tratat. Agentii chelatori au si alte indicatii, desi unele raman deocamdata controversate.

 

Este sigura terapia cu agenti chelatori?

Deocamdata specialistii recomanda utilizarea si administrarea agentilor chelatori exclusiv in intoxicatiile cu metale grele. Aceste substante sunt contraindicate pacientilor cu insuficienta renala acuta, mai ales cei din faza de anurie, deoarece acesti produsi sunt eliminati renal. Daca rinichiul este incapabil sa epureze aceste substante, ele se pot acumula, devenind toxice.

Daca se adminstreaza pentru o perioada mai lunga exista riscul de aparitia a tahicardiei, hipotensiunii, precum si a reactiilor adverse de natura gastrointestinala: dureri abdominale, greturi, varsaturi si diaree.

Agentii chelatori nu sunt indicati femeilor insarcinate, deoarece au un risc teratogen evidentiat pe animalele de laborator si nici pacientilor cu probleme cardiace si copiilor sub 3 ani. Chelatorii au fost pentru multi ani o terapie foarte populara, insa in timp specialistii au observat ca utilizarea lor duce la aparitia unor complicatii renale si cardiace (in special aritmii).

Uneori, chiar si administrat in doze minime, pacientii acuza probleme tensionale, cefalee, aparitia unor eruptii cutanate, scaderea glicemiei, si chiar tromboflebita.

EDTA pune uneori probleme deoarece, pe langa metalul tintit, el poate sa elimine si vitamine esentiale si oligoelemente din organism. De aceea, producatorii au incercat adaugarea sau suplimentarea nivelului de vitamine continut de solutiile de EDTA, pentru ca produsul sa nu spolieze masiv organismul.

De retinut!

Pacientii sunt sfatuiti sa isi anunte medicul daca decid sa urmeze si tratamente alternative in completarea schemelor terapeutice clasice. Nu toate tratamentele alternative sunt permise sau indicate si uneori acestea pot dauna sanatatii pacientului.

Discuţie iniţiată de Monica Vladimir , la Luni, 06 Octombrie 2014 21:06
Ai nevoie să fii un membru al grupului înainte de a putea participa la această discuţie


Hosting Profesional - Usor si simplu

Lya RO - www.lya.ro, cauta editori, autori si publicisti

lya.ro
Vrei sa faci parte din proiectul nostru? Nimic mai simplu: ne trimiti un mesaj pe adresa de e-mail office[at]lya.ro si ne povestesti in cateva cuvinte despre pasiunile tale si despre ce ai vrea sa scrii pe www.lya.ro

Dorim sa creem un corp de editori, autori si publicisti pasionati, care sa scrie despre ce-i pasioneaza sa ne prezinte noutati din domeniile lor de activitate, tutoriale, sa ne trimita fotografii, desene si orice altceva la care se considera priceputi. Oferim spatiu nelimitat de expresie si prietenia cititorilor www.lya.ro. De asemenea, oferim linkuri generoase catre site-urile / blogurile editorilor, posibilitatea de a le gazdui absolut gratuit prin serviciul de web hosting Easy Cont RO - www.easycont.ro in conditii profesionale si de asemeni ne oferim sa va promovam proiectele ce va intereseaza, prin mijloace specifice.

Va asteptam cu drag!


No posts to display.


Hot! - Topicuri noi in Forumul Easy Artistry

Adauga site-ul la favoriteAdauga site-ul la favoritePorneste browserul cu aceasta paginaShare aceasta paginaTrimite prin e-mail aceasta paginaPrinteaza aceasta paginaSalveaza aceasta pagina ca PDF
Inapoi in topul pagini
Avem 74 vizitatori online

Curs valutar BNR

16 ianuarie 2020
* cursul valutar se schimba la ora 13
* pentru forint(HUF) cursul este la 100 de unitati monetare
EUR EUR 4.7795
USD USD 4.2831
CHF CHF 4.4492
GBP GBP 5.5920
HUF HUF 1.4317
MDL MDL 0.2459
BGN BGN 2.4437
powered by EasyCont.ro

Schimb Valutar

  • Currency Converter

  • Schimb 

    in

      

NewsletterFREE photo hosting by Photo Stock by Lya.RO - imagini.lya.ro

© Lya RO - www.lya.ro - gazduire & design Http://EasyCont.RO - Hosting professional, fast and simple!

Gazduire WEB Profesionala

eXTReMe Tracker
Sitemap - Lya.Ro EasyCont Track

Lya.RO - News | Stiri | Info | Monden | Sport

↑ Adaugă acest Headline Animat pe pagina ta web

Page generated in 0.000738 seconds.
Website Security Test