Lya RO - www.lya.ro
Acasă Sfaturi utile si mai putin utile Cum putem sa facem un stick USB Bootabil si cum sa instalam apoi un Windows, usor si simplu!Cum putem sa facem un stick USB Bootabil si cum sa instalam apoi un Windows, usor si simplu! Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 
Sfaturi Utile
Miercuri, 04 Aprilieie 2012 10:10

Cum putem sa facem un stick USB Bootabil 

si cum sa instalam apoi un Windows, usor si simplu!


Ai nevoie de kitul de instalare Vista sau Windows 7 pe DVD si de un stick USB de minim 4 GB. Daca ai date pe stick fa-le o copie de siguranta, pentru ca stick-ul va fi sters complet.

windows-stick1. Deschide un Command Prompt elevat. (Scrie cmd in caseta de Start, iar apoi, cind apare iconul, click dreapta pe el si selecteaza Run as Administrator).

2. In noua fereastra tasteaza diskpart, apoi apasa Enter.

3. Se lanseaza programul diskpart. La promptul diskpart tasteaza list disk. Se va afisa o lista din care va trebui sa identifici care este stick-ul USB. Te poti orienta dupa capacitatea acestuia. De exemplu, pentru un stick de 4 GB apare ca unitate de disc cu 3920 MB. Uita-te cu atentie la ce pozitie este trecut stick-ul (Disk #), pentru ca este vital sa nu selectezi o alta unitate de disc in locul stick-ului.

4. In continuare, tot la promptul diskpart tasteaza select disk #, unde inlocuiesti # cu numarul discului tau USB,urmat de Enter.

5. Daca te-ai asigurat ca ai selectat stick-ul USB si nu un hard disk din calculator, tasteaza clean si apoi Enter.
Atentie, aceasta comanda va sterge TOATE datele de pe stick, sper ca nu ai uitat sa le faci o copie de siguranta !

6. Odata ce primesti confirmarea ca operatia a reusit, tasteaza create partition primary apoi Enter.

7. Apoi tasteaza select partition 1 si Enter.

8. Dupa finalizarea operatiei, tasteaza active si apoi Enter.

9. Acum trebuie sa formatam noua partitie activa pe care tocmai am creat-o pe stick. Acest lucru se face cu comanda format fs=ntfs urmata de Enter. Operatia va dura mai mult sau mai putin, in functie de capacitatea stick-ului.

10. Urmeaza sa alocam o litera pentru unitatea de disc (stick) in My Computer. Tasteaza assign apoi apasa Enter.Vei primi confirmarea pentru aceasta alocare. Tine minte litera alocata, ai nevoie de ea mai tarziu. Sa zicem aici ca litera alocata pentru stick a fost H.

11. A venit momentul sa inchidem utilitarul Windows diskpart. Tasteaza exit, urmat, normal, de Enter, dar nu inchide fereastra de Command Prompt. Introdu DVD-ul cu kit-ul de Windows Vista sau de Windows 7. Noteaza litera unitatii de DVD. Ca si in cazul celei alocate pentru stick, vom avea nevoie de ea mai departe. Sa zicem, de exemplu, ca litera unitatii de DVD este in acest caz F.

12. In fereastra Command Prompt, tasteaza F:\boot\bootsect.exe /nt60 H: si tasteaza Enter.
ATENTIE Inlocuieste litera F din exemplul de mai sus cu cea coresounzatoare unitatii DVD care contine DVD-ul de instalare si de asemenea inlocuieste litera H din acest exemplu cu litera corespunzatoare stick-ului pe care le poti vedea in My Computer.

13. Inchide Command Prompt tastand exit urmat de Enter.

14. In My Computer da click dreapta pe unitatea de DVD unde ai kitul. Selecteaza Open. In noua fereastra selecteazatoate obiectele (fisiere si foldere) cu comanda Ctrl A din tastatura. Apoi apasa Ctrl C pentru a copia continutuldiscului in Clipboard.

15. In My Computer da acum click dreapta pe unitatea USB si selecteaza Paste. Fisierele vor fi copiate acum pe stick. Operatia este de durata, dar la final vei avea un stick bootabil cu care poti instala Windows Vista sau Windows 7. Nu uita sa activezi din BIOS-ul calculatorului bootarea din USB disk drive. PONT : Daca discul USB are o capacitate mai mare, de exemplu 8 GB, dupa copierea fisierelor kitului Windows poticopia si driverele cele mai noi intr-un folder separat. Vor fi foarte utile la o eventuala reinstalare.
 

Adaugă comentariu

Adaugati comentarii de bun simt si la obiect cu articolul ce urmeaza sa-l comentati. Daca nu sunteti logat comentariul va fi supus aprobari de un Moderator, altfel comentariul apare imediat. Va multumim!


Codul de securitate
ActualizeazăHosting Profesional - Usor si simplu

Lya RO - www.lya.ro, cauta editori, autori si publicisti

lya.ro
Vrei sa faci parte din proiectul nostru? Nimic mai simplu: ne trimiti un mesaj pe adresa de e-mail office[at]lya.ro si ne povestesti in cateva cuvinte despre pasiunile tale si despre ce ai vrea sa scrii pe www.lya.ro

Dorim sa creem un corp de editori, autori si publicisti pasionati, care sa scrie despre ce-i pasioneaza sa ne prezinte noutati din domeniile lor de activitate, tutoriale, sa ne trimita fotografii, desene si orice altceva la care se considera priceputi. Oferim spatiu nelimitat de expresie si prietenia cititorilor www.lya.ro. De asemenea, oferim linkuri generoase catre site-urile / blogurile editorilor, posibilitatea de a le gazdui absolut gratuit prin serviciul de web hosting Easy Cont RO - www.easycont.ro in conditii profesionale si de asemeni ne oferim sa va promovam proiectele ce va intereseaza, prin mijloace specifice.

Va asteptam cu drag!


No posts to display.


Hot! - Topicuri noi in Forumul Easy Artistry

Adauga site-ul la favoriteAdauga site-ul la favoritePorneste browserul cu aceasta paginaShare aceasta paginaTrimite prin e-mail aceasta paginaPrinteaza aceasta paginaSalveaza aceasta pagina ca PDF
Inapoi in topul pagini
Avem 137 vizitatori online

Curs valutar BNR

18 iunie 2019
* cursul valutar se schimba la ora 13
* pentru forint(HUF) cursul este la 100 de unitati monetare
EUR EUR 4.7249
USD USD 4.2241
CHF CHF 4.2222
GBP GBP 5.2925
HUF HUF 1.4662
MDL MDL 0.2315
BGN BGN 2.4158
powered by EasyCont.ro

Schimb Valutar

  • Currency Converter

  • Schimb 

    in

      

NewsletterFREE photo hosting by Photo Stock by Lya.RO - imagini.lya.ro

© Lya RO - www.lya.ro - gazduire & design Http://EasyCont.RO - Hosting professional, fast and simple!

Gazduire WEB Profesionala

eXTReMe Tracker
Sitemap - Lya.Ro EasyCont Track

Lya.RO - News | Stiri | Info | Monden | Sport

↑ Adaugă acest Headline Animat pe pagina ta web

Page generated in 0.001684 seconds.
Website Security Test