Lya RO - www.lya.ro
Acasă Video Video VACANTA MARE, BABUTA LA STOMATOLOGVACANTA MARE, BABUTA LA STOMATOLOG

Adăugat de: George. Data adăugării: 03 Noiembrie 2013.
În acest videoclip:

Descriere

Acesta este un canal oficial. Toate drepturile sunt rezervate. Dacă vă plac, adaugați-le la favorite. Vă mulțumim și vă dorim vizionare plăcută.

Vacanța Mare a fost un grup umoristic românesc, format în 1988 de Dan Sava, Mugur Mihăescu, Radu Pietreanu, Felix Sava si Dan Ștefănescu. Normal grupul trebuia în 1987 să se formeze însă s-a decis neoficial urmând ca anul următor să se formeze acest grup.
Primul spectacol Vacanța Mare a fost susținut în 1988 într-o remorcă de tractor, când trupa era formată din patru membri. În 1990 a fost cooptat Dan Ștefănescu. În 1992, Felix Sava și Dan Ștefănescu au părăsit Vacanța Mare. În 2007, din grup făceau parte Mugur Mihăescu, Radu Pietreanu și Florin Petrescu („Axinte"), precum și colaboratorii mai mult sau mai puțin constanți: Iulian Ilinca („Frankfurt"), Emil Rădinoiu („Mitică"), Mirela Stoian („Lila"), George Robu („Romică").
Inițial grupul a fost un hobby al celor trei. Primele încercări, în anul 1988, în formulă de cinci, nu au avut prea mult succes. După ce doi membri ai trupei au renunțat, grupul Vacanța Mare realiza reprezentații temporare pe litoral, în special în vacanțele de vară. În 1992, la concursul grupurilor de umor neprofesioniste „Burduful de Aur", organizat la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu (unde Vacanța Mare a obținut locul doi [1]), cei trei membri inițiali au fost remarcați de impresarul Nicu Dragosin, care i-a determinat să facă pasul decisiv către profesionism. Primele afișe foloseau ca nume al grupului, replica Noi nu suntem normali.
Grupul susținea anual patru spectacole: două turnee în țară primăvara și toamna și două turnee vara pe litoral (și uneori în București). Cei trei obișnuiau să parodieze cântece, schimbându-le versurile în altele cu referiri la politică și acompaniindu-se la chitară. în acea perioadă, spectacolele au avut unele elemente comune: prima intrare în scenă era însoțită de înregistrarea melodiei Final Countdown a formației Europe, iar finalul spectacolului includea o combinație între o adaptare după Floare de Iris a formației Iris cu o adaptare a melodiei folclorice Țăranul e pe câmp, cântată de cei trei împreună cu publicul. Ultimele cinci minute erau rezervate unei pantomime în timpul căreia se asculta un colaj din melodii bine cunoscute, românești și străine, iar cei trei mimau acțiunile descrise de versuri. Scheciurile aveau adesea o temă comună de la spectacol la spectacol, relativ longevive fiind cele din seria Crapu și Menumorut și Leana și Costel.
După moartea subită a lui Dan Sava în 1999, cei doi membri rămași au continuat să activeze, iar din toamna aceluiași an au realizat emisiuni săptămânale la ProTV. Emisiunile aveau de regulă o durată de aproximativ o oră și erau constant programate la ore de maximă audiență la sfârșit de săptămână. Din momentul în care a devenit evident că Ant. 1 intenționa să concureze prin emisiunea celor de la Divertis, emisiunea a fost programată exclusiv duminică la ora 20. Prima jumătate a cuprins mai multe formate, sub diverse titluri Râdeți cu oameni ca noi, Spectacol Vacanța Mare, Vacanța Mare laiv, Stăpânii manelelor (o copie adaptată a serialului Mica Britanie produs de BBC) etc. Cea de-a doua jumătate a fost tradițional rezervată serialului Leana și Costel, acțiunea petrecându-se în satul Sadova, cu excepția sezonului în care Leana și Costel la oraș se desfășoară în București.
În anii 2001-2002, Vacanța Mare avea un public TV de peste 2,2 milioane, o audiență apropiată de cea a meciurilor de fotbal cu mare miză ale echipelor românești

Personaje create de grupul Vacanța Mare:
@Lila și Axinte - copiii lui Leana și Costel din satul oltenesc Sadova interpretați de Mirela Stoian și Florin Petrescu;
@Garcea -- interpretat de Mugur Mihaescu - prezinta imaginea politistului rutier incult ce ii ameninta intodeauna pe cei din jur
Leana si Costel -- prezinta o familie de tarani din Sadova formata din @Leana (Mugur Mihaescu), Costel (Radu Pietreanu), Axinte (Florin Petrescu) si Lila (Mirela Stoian).
@Crapu si Menumorut - doi dintre cei mai versati hoti
@Boier Moflea si Voda - Mugur Mihaescu & Radu Pietreanu - prezinta o imagine ironica a domnitorului Stefan cel Mare si a unuia dintre boierii sai -- Moflea.
@Ungurul si Ardeleanul - un maghiar pe nume Istvan Pisti Kopefalagyi (Mugur Mihaescu) - reprezentantul minoritatii maghiare, cel care se vaita intodeauna Europei ca este nedreptatit in Ardeal si un ardelean getbeget - baciul Gheorghe (Radu Pietreanu)
Comentarii


Hosting Profesional - Usor si simplu

Lya RO - www.lya.ro, cauta editori, autori si publicisti

lya.ro
Vrei sa faci parte din proiectul nostru? Nimic mai simplu: ne trimiti un mesaj pe adresa de e-mail office[at]lya.ro si ne povestesti in cateva cuvinte despre pasiunile tale si despre ce ai vrea sa scrii pe www.lya.ro

Dorim sa creem un corp de editori, autori si publicisti pasionati, care sa scrie despre ce-i pasioneaza sa ne prezinte noutati din domeniile lor de activitate, tutoriale, sa ne trimita fotografii, desene si orice altceva la care se considera priceputi. Oferim spatiu nelimitat de expresie si prietenia cititorilor www.lya.ro. De asemenea, oferim linkuri generoase catre site-urile / blogurile editorilor, posibilitatea de a le gazdui absolut gratuit prin serviciul de web hosting Easy Cont RO - www.easycont.ro in conditii profesionale si de asemeni ne oferim sa va promovam proiectele ce va intereseaza, prin mijloace specifice.

Va asteptam cu drag!


No posts to display.


Hot! - Topicuri noi in Forumul Easy Artistry

Adauga site-ul la favoriteAdauga site-ul la favoritePorneste browserul cu aceasta paginaShare aceasta paginaTrimite prin e-mail aceasta paginaPrinteaza aceasta paginaSalveaza aceasta pagina ca PDF
Inapoi in topul pagini
Avem 152 vizitatori online

Curs valutar BNR

09 octombrie 2019
* cursul valutar se schimba la ora 13
* pentru forint(HUF) cursul este la 100 de unitati monetare
EUR EUR 4.7502
USD USD 4.3252
CHF CHF 4.3526
GBP GBP 5.2877
HUF HUF 1.4205
MDL MDL 0.2447
BGN BGN 2.4287
powered by EasyCont.ro

Schimb Valutar

  • Currency Converter

  • Schimb 

    in

      

NewsletterFREE photo hosting by Photo Stock by Lya.RO - imagini.lya.ro

© Lya RO - www.lya.ro - gazduire & design Http://EasyCont.RO - Hosting professional, fast and simple!

Gazduire WEB Profesionala

eXTReMe Tracker
Sitemap - Lya.Ro EasyCont Track

Lya.RO - News | Stiri | Info | Monden | Sport

↑ Adaugă acest Headline Animat pe pagina ta web

Page generated in 0.000742 seconds.
Website Security Test