Lya RO - www.lya.ro
Acasă Grupuri Stiri Diverse Discuţii Cum pot fi găsite camerele şi microfoanele ascunseCum pot fi găsite camerele şi microfoanele ascunse

Cum pot fi găsite 

camerele şi microfoanele ascunse


cum-pot-fi-gasite-camerele-si-microfoanele-ascunse

În România se vând anual sute de mii de dispozitive de supraveghere. Cele mai multe dintre acestea sunt folosite în spionajul economic sau în supravegherea partenerilor de afaceri. Deşi multe persoane ajung să fie paranoice în legătură cu înregistrările video sau audio, preşedintele Companiei de Anchete şi Filaj, Mihai Belu, spune că doar în 25% din cazuri suspiciunea unui client se adevereşte, iar în 40% din cazuri, după o singură scanare, se identifică un risc de securitate.

„În aceste situaţii, pentru depistarea microfoanelor şi a camerelor ascunse este mai bine să se apeleze la specialişti, pentru că acestea pot fi ascunse în locuri greu accesibile şi, dacă se folosesc dispozitive ieftine, este posibil ca persoanele respective să ajungă să spargă toţi pereţii fără să găsească nimic", ne-a declarat Mihai Belu.

Aparatura folosită de detectivi în depistarea dispozitivelor de spionaj costă peste 13.000 de euro şi încape într-o valiză obişnuită. Această trusă conţine aparate performante pentru verificarea existenţa emisiilor pe diverse frecvenţe radio, în infraroşu, transmisii video wireless sau a altor tipuri de microfoane. Tariful pentru o astfel de operaţiune este de 400 de euro pentru 100 de metri pătraţi.

Cum au fost montate camerele video la Consiliul Judeţean Iaşi

Camerele de supraveghere din birourile vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean Iaşi, erau de producţie coreeană, fimau alb-negru şi costă aproximativ 500 de dolari fiecare. Montarea lor se face destul de greu şi ar fi durat circa o oră şi jumătate, estimează Mihai Belu.

În astfel de cazuri este nevoie de 6-7 oameni, iar întreaga operaţiune durează cam o oră şi jumătate. Mai întâi se fotografiază locul în care urmează să fie amplasate camerele. Apoi se scoate tocul uşii şi este spart peretele pentru a fi găsite firele de la reţeaua electrică. Au avut noroc în acest caz, pentru că firele erau aproape de tocul uşii. Dispozitivul a fost alimentat de la firele electrice, după care în jurul acestuia s-a pus o pastă specială de umplere.

Evident, s-a avut grijă să se păstreze un orificiu foarte mic, de dimensiunea unui vârf de ac, prin care camera să poată înregistra imagini. Apoi a fost vopsit locul în aceeaşi nunaţă cu restul peretelui, eventual a fost folosit şi praf pentru a nu fi observată vreo diferenţă. Cu siguranţă resturile au fost aspirate, iar la sfârşit a mai fost făcută o poză pentru a o compara cu cea dinaintea montării dispozitivului", ne-a explicat Mihai Belu.

El ne-a explicat că acest gen de cameră de supraveghere poate fi depistat cu ajutorul unor detectoare profesionale.

sursa: adevarul.ro 

 

Discuţie iniţiată de Pandrea Alina , la Luni, 23 Mai 2011 01:42
Ai nevoie să fii un membru al grupului înainte de a putea participa la această discuţie


Hosting Profesional - Usor si simplu

Lya RO - www.lya.ro, cauta editori, autori si publicisti

lya.ro
Vrei sa faci parte din proiectul nostru? Nimic mai simplu: ne trimiti un mesaj pe adresa de e-mail office[at]lya.ro si ne povestesti in cateva cuvinte despre pasiunile tale si despre ce ai vrea sa scrii pe www.lya.ro

Dorim sa creem un corp de editori, autori si publicisti pasionati, care sa scrie despre ce-i pasioneaza sa ne prezinte noutati din domeniile lor de activitate, tutoriale, sa ne trimita fotografii, desene si orice altceva la care se considera priceputi. Oferim spatiu nelimitat de expresie si prietenia cititorilor www.lya.ro. De asemenea, oferim linkuri generoase catre site-urile / blogurile editorilor, posibilitatea de a le gazdui absolut gratuit prin serviciul de web hosting Easy Cont RO - www.easycont.ro in conditii profesionale si de asemeni ne oferim sa va promovam proiectele ce va intereseaza, prin mijloace specifice.

Va asteptam cu drag!


No posts to display.


Hot! - Topicuri noi in Forumul Easy Artistry

Adauga site-ul la favoriteAdauga site-ul la favoritePorneste browserul cu aceasta paginaShare aceasta paginaTrimite prin e-mail aceasta paginaPrinteaza aceasta paginaSalveaza aceasta pagina ca PDF
Inapoi in topul pagini
Avem 95 vizitatori online

Curs valutar BNR

16 ianuarie 2020
* cursul valutar se schimba la ora 13
* pentru forint(HUF) cursul este la 100 de unitati monetare
EUR EUR 4.7795
USD USD 4.2831
CHF CHF 4.4492
GBP GBP 5.5920
HUF HUF 1.4317
MDL MDL 0.2459
BGN BGN 2.4437
powered by EasyCont.ro

Schimb Valutar

  • Currency Converter

  • Schimb 

    in

      

NewsletterFREE photo hosting by Photo Stock by Lya.RO - imagini.lya.ro

© Lya RO - www.lya.ro - gazduire & design Http://EasyCont.RO - Hosting professional, fast and simple!

Gazduire WEB Profesionala

eXTReMe Tracker
Sitemap - Lya.Ro EasyCont Track

Lya.RO - News | Stiri | Info | Monden | Sport

↑ Adaugă acest Headline Animat pe pagina ta web

Page generated in 0.000719 seconds.
Website Security Test