Lya RO - www.lya.ro
Acasă Grupuri Magie Discuţii Descantece de deochi, de dragoste si de sanatateDescantece de deochi, de dragoste si de sanatate

Descantece de deochi, de dragoste si de sanatate

 

FREE photo hosting by Photo Stock by Lya.RO - imagini.lya.ro

Se spune ca e de ajuns să te privească cineva, cu mânie sau invidie dar desigur nici dacă eşti prea admirat nu este bine si esti deocheat, desigur tot se spune ca persoana care deoache trebuie sa aibe si un har aparte pentru asa ceva. Semnele cele mai frecvente sunt durerile de cap puternice, stările de greaţă şi de leşin!

Adevarat sau nu, iata cateva descantece destul de populare in zilele noastre;

Descântec de deochi
Fugi, deochi. Dintre ochi. Fugi, deochetură. Că te-ajunge vânt din gură/ Fugi, deochiat. Că te-ajunge vânt turbat , Că eu cu gura Te-am descântat. Cu mâna te-am luat, Ş-n vânt te-am aruncat. Să rămâie (numele deochiatului) Curat, luminat.Ca floarea câmpului.Ca roua dimineţii.

Descântec de dragoste
Foc, focusorul meu, Eu te-oi învăli, tu nu te învăli, Eu voi dormi, tu nu dormi, Eu voi somna, tu nu somna, Eu voi visa, tu nu visa, Să te faci laur, balaur,Cu solzii de aur,Să te duci la ursitorul meu, Să-l împungi, să-l străpungi,si să mi-l aduci.

Esti deocheat?
Stinge într-o cană cu apă nouă chibrituri lăsate în prealabil să ardă până aproape de capăt. Între timp, spune încet “Tatăl nostru”. Dacă beţele de chibrit se duc la fund, eşti deochiat. Bea din apa în care au fost stinse chibriturile, din patru părţi ale cănii, ca şi cum ar face o cruce, apoi dă-ţi şi pe faţă. Acest mic ritual este de ajuns pentru ca persoana deochiată să se simtă mai bine.

Descântec de sănătate
Descântecul se face într-o sâmbătă dimineaţă. Trebuie să te trezeşti devreme, înainte de răsăritul soarelui, să umpli o oală cu apă şi să înmoi în ea un bucheţel de busuioc sfinţit cu care să stropeşti în jurul tău. Apoi faci semnul crucii si rostesti următoarele:
Boli necurate,boli spurcate,mergeţi în pustietate,la mine să nu veniţi, să nu vă lipiţi de capul meu, de trupul meu, de sufletul meu, mergeţi în loc depărtat, în pustiul fără viaţă, în pustiul cel de foc, în pustiul cel de gheaţă!
Îţi faci apoi cruce spre răsărit şi continui:
Maicei Domnului m-am rugat,Maica Domnului m-a ascultat,bolile le-a adunat,departe le-a aruncat,bolile s-au vindecat si am rămas,frumos si sănătos,curat si luminat, la trup, la cap sila suflet, ca de Maica Domnului lăsat.
Ieşi în prag, te stropeşti cu apă pe tot corpul, pe faţă şi pe cap şi spui:
Cum străluceste soarele în zori, asa să strălucească trupul meu,capul meu, sufletul meu, decurăţenie si de sănătate,cum nu poţi trece cu piciorul mările asa să nu poată pătrunde bolile în casa mea,în trupul meu,în capul meu,în sufletul meu.
Arunci apoi apa rămasă peste pragul casei sau peste balcon, în caz că locuieşti la bloc. Este recomandat ca descântecul să fie repetat la începutul fiecărui anotimp. Se spune că aşa reuşeşti să îţi menţii sănă tătea corpului, dar şi pe cea a sufletului.

Discuţie iniţiată de Pandrea Alina , la Joi, 23 Octombrie 2014 18:19
Ai nevoie să fii un membru al grupului înainte de a putea participa la această discuţie


Hosting Profesional - Usor si simplu

Lya RO - www.lya.ro, cauta editori, autori si publicisti

lya.ro
Vrei sa faci parte din proiectul nostru? Nimic mai simplu: ne trimiti un mesaj pe adresa de e-mail office[at]lya.ro si ne povestesti in cateva cuvinte despre pasiunile tale si despre ce ai vrea sa scrii pe www.lya.ro

Dorim sa creem un corp de editori, autori si publicisti pasionati, care sa scrie despre ce-i pasioneaza sa ne prezinte noutati din domeniile lor de activitate, tutoriale, sa ne trimita fotografii, desene si orice altceva la care se considera priceputi. Oferim spatiu nelimitat de expresie si prietenia cititorilor www.lya.ro. De asemenea, oferim linkuri generoase catre site-urile / blogurile editorilor, posibilitatea de a le gazdui absolut gratuit prin serviciul de web hosting Easy Cont RO - www.easycont.ro in conditii profesionale si de asemeni ne oferim sa va promovam proiectele ce va intereseaza, prin mijloace specifice.

Va asteptam cu drag!


No posts to display.


Hot! - Topicuri noi in Forumul Easy Artistry

Adauga site-ul la favoriteAdauga site-ul la favoritePorneste browserul cu aceasta paginaShare aceasta paginaTrimite prin e-mail aceasta paginaPrinteaza aceasta paginaSalveaza aceasta pagina ca PDF
Inapoi in topul pagini
Avem 131 vizitatori online

Curs valutar BNR

09 octombrie 2019
* cursul valutar se schimba la ora 13
* pentru forint(HUF) cursul este la 100 de unitati monetare
EUR EUR 4.7502
USD USD 4.3252
CHF CHF 4.3526
GBP GBP 5.2877
HUF HUF 1.4205
MDL MDL 0.2447
BGN BGN 2.4287
powered by EasyCont.ro

Schimb Valutar

  • Currency Converter

  • Schimb 

    in

      

NewsletterFREE photo hosting by Photo Stock by Lya.RO - imagini.lya.ro

© Lya RO - www.lya.ro - gazduire & design Http://EasyCont.RO - Hosting professional, fast and simple!

Gazduire WEB Profesionala

eXTReMe Tracker
Sitemap - Lya.Ro EasyCont Track

Lya.RO - News | Stiri | Info | Monden | Sport

↑ Adaugă acest Headline Animat pe pagina ta web

Page generated in 0.000704 seconds.
Website Security Test