Lya RO - www.lya.ro
Acasă ForumWelcome, Guest
Username Password: Remember me

Banca Centrală a Bulgariei a anunţat că sistemul bancar se află „sub atac“
(1 viewing) (1) Guest
De pe net adunate
 • Page:
 • 1

TOPIC: Banca Centrală a Bulgariei a anunţat că sistemul bancar se află „sub atac“
Banca Centrală a Bulgariei a anunţat că sistemul bancar se află „sub atac“ 5 years, 7 months ago #1359

 • Pandrea Alina
 • ( Moderator )
 • OFFLINE
 • Moderator
 • Posts: 411
 • Karma: 15Banca Centrală a Bulgariei a anunţat că sistemul bancar se află „sub atac“Banca Centrală a Bulgariei a anunţat că sistemul bancar se află „sub atac“. Ministrul de Interne Ţvetlin Iovcev, procurorul şef Sotir Ţaţarov şi preşedintele Agenţiei de Stat pentru Siguranţă Naţională (DANS) Vladimir Pisancev au avut o întâlnire de urgenţă la sediul DANS pentru a discuta despre încercările de destabilizare a sistemului bancar din Bulgaria. Rezultatele întâlnirii nu au fost dezvăluite, iar aceasta nu a fost urmată de declaraţii oficiale.

Poliţia din Bulgaria a reţinut duminică cinci bărbaţi suspectaţi de un atac informaţional organizat împotriva sistemului financiar al ţării, guvernul de la Sofia încercând să pună capăt celei mai grave retrageri de lichidităţi din bănci din ultimii 17 ani, relatează Novinite.

Informaţiile vin după ce Banca Naţională a Bulgariei a fost nevoită să treacă sub administrarea sa KTB, o instituţie de credit care s-a confruntat zilele trecute cu o panică bancară şi şi-a încetat activitatea după ce a epuizat lichidităţile.

KTB era între băncile cu niveluri ridicate de bani înaintea unui zvon legat de viceguvernatorul BNB Ţvetan Gounev, care ar fi fost dependent de aceasta. Gounev a fost trimis în judecată într-un scandal de corupţie, fiind acuzat că a protejat interesele unei bănci de la care primea bani.

Într-o scrisoare anonimă trimisă presei, al cărei autor pretinde că este angajat al băncii centrale, se afirmă că atât Gounev, cât şi guvernatorul Ivan Iskrov „au pus presiune“ ca departamentul de supraveghere al instituţiei să nu controleze cu stricteţe afacerile acestei bănci.

Informaţia a condus la retragerea de la KTB a unor sume uriaşe de bani de către clienţi, iar instituţia financiară nu a mai putut să îşi respecte obligaţiile. KTB se va afla sub supraveghere specială o perioadă de trei luni, timp în care toate activităţile vor fi blocate.

Ulterior, au apărut zvonuri şi despre First Investment Bank, cea mai mare bancă a ţării, ceea ce a dus la scăderea acţiunilor sale cu 24%. Reuters scria vineri că oamenii făceau cozi la sucursale pentru a-şi scoate depozitele. Între timp, banca a oprit activitatea la toate sucursalele „din motive logistice“, dar se va redeschide luni. First Investment Bank a anunţat că deponenţii au retras 555,8 milioane de dolari din conturi.

Oficialii au dezvăluit totuşi că există o pistă legată de acţiunile unor persoane de a trimite e-mailuri şi sms-uri anonime, cerând oamenilor că îşi retragă economiile de la First Investment Bank, răspândind zvonuri despre prăbuşirea băncii.

sursa: www.adevarul.ro
Last Edit: 5 years, 7 months ago by Pandrea Alina.
 • Page:
 • 1
Time to create page: 0.90 seconds


Hosting Profesional - Usor si simplu

Lya RO - www.lya.ro, cauta editori, autori si publicisti

lya.ro
Vrei sa faci parte din proiectul nostru? Nimic mai simplu: ne trimiti un mesaj pe adresa de e-mail office[at]lya.ro si ne povestesti in cateva cuvinte despre pasiunile tale si despre ce ai vrea sa scrii pe www.lya.ro

Dorim sa creem un corp de editori, autori si publicisti pasionati, care sa scrie despre ce-i pasioneaza sa ne prezinte noutati din domeniile lor de activitate, tutoriale, sa ne trimita fotografii, desene si orice altceva la care se considera priceputi. Oferim spatiu nelimitat de expresie si prietenia cititorilor www.lya.ro. De asemenea, oferim linkuri generoase catre site-urile / blogurile editorilor, posibilitatea de a le gazdui absolut gratuit prin serviciul de web hosting Easy Cont RO - www.easycont.ro in conditii profesionale si de asemeni ne oferim sa va promovam proiectele ce va intereseaza, prin mijloace specifice.

Va asteptam cu drag!


No posts to display.


Hot! - Topicuri noi in Forumul Easy Artistry

Adauga site-ul la favoriteAdauga site-ul la favoritePorneste browserul cu aceasta paginaShare aceasta paginaTrimite prin e-mail aceasta paginaPrinteaza aceasta paginaSalveaza aceasta pagina ca PDF
Inapoi in topul pagini
Avem 151 vizitatori online

Curs valutar BNR

16 ianuarie 2020
* cursul valutar se schimba la ora 13
* pentru forint(HUF) cursul este la 100 de unitati monetare
EUR EUR 4.7795
USD USD 4.2831
CHF CHF 4.4492
GBP GBP 5.5920
HUF HUF 1.4317
MDL MDL 0.2459
BGN BGN 2.4437
powered by EasyCont.ro

Schimb Valutar

 • Currency Converter

 • Schimb 

  in

    

NewsletterFREE photo hosting by Photo Stock by Lya.RO - imagini.lya.ro

© Lya RO - www.lya.ro - gazduire & design Http://EasyCont.RO - Hosting professional, fast and simple!

Gazduire WEB Profesionala

eXTReMe Tracker
Sitemap - Lya.Ro EasyCont Track

Lya.RO - News | Stiri | Info | Monden | Sport

↑ Adaugă acest Headline Animat pe pagina ta web

Page generated in 0.000745 seconds.
Website Security Test