Lya RO - www.lya.ro
Acasă LifeStyleLifeStyle | News | Articole Utile | Informatii | Stiri Diverse
România, o periferie colonială Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 2
Cel mai slabCel mai bun 
Subiecte diverse pe teme de interes general
Vineri, 27 Martie 2015 10:37

România, o periferie colonială

ilie-serbanescuIlie Serbanescu: "În capitalismul din România actuală, capitalul ia vreo 60% din PIB. Muncii îi rămâne doar 40%! O asemenea proporţie odioasă este specifică doar periferiilor coloniale celor mai de jos şi nu există în altă parte în Europa!
Dacă cineva aşteaptă cumva vreo ridicare a nivelului de viaţă de la creşterea economică ce este sau ar putea fi obţinută în România, aşteaptă degeaba!"

Ca atare, dacă în România se realizează creştere economică, aceasta nu face decât să reproducă şi mai pronunţat structura existentă: din creştere nu revine o parte muncii şi o parte capitalului, ci capitalul ia şi mai mult, iar munca şi mai puţin!

Ultima actualizare în Vineri, 27 Martie 2015 12:20
 
Nokia Lumia 1020, O camera video impresionanta de 41 MP Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 2
Cel mai slabCel mai bun 
Subiecte diverse pe teme de interes general
Joi, 11 Iulie 2013 23:45

Nokia Lumia 1020, 

O camera video impresionanta 

de 41 MP Surprised


nokia lumia 1020Noul Lumia 1020 lansat de Nokia este un Windows Phone cu camera de 41 MP  cu autofocus. Nokia Lumia 1020 a fost prezentat la New York de către compania finlandeză. Este cel mai nou şi cel mai bun telefon cu Windows Phone 8. Camera foto este cel mai puternic atu, are 41 de megapixeli şi foloseşte o tehnologie de care Nokia este foarte mândră.

Nokia Lumia 1020 rulează Windows Phone 8, are o cameră foto de 41 megapixeli şi 2GB de memorie RAM, o cantitate dublă faţă de oricare alt model cu WP8. Cea mai importantă componentă a acestui telefon este senzorul foto. Camera lui Nokia Lumia 1020 se bazeaza pe tehnologie optica de varf de la ZEISS cu sase lentile fizice si stabilizare optica a imaginii, astfel ca e capabila sa realizeze fotografii de inalta calitate chiar si atunci cand lumina ambientala este putina. Nokia Lumia 1020 are si un blit LED pentru filmare, dar si un blit xenon.
Cei 41 de megapixeli cu care este dotat noul Nokia Lumia 1020 sunt asezati pe un senzor BSI generos daca ne gandim ca e vorba de un telefon mobil, de 1/1.5", usor mai mic decat la 808 PureView, telefon care avea 1/1.2".
Telefonul are un ecran de 4,5 inch Clear Black AMOLED la rezolutia 1280x768p, protejat cu Gorilla Glass 3. Pe langa camera principala, de 41 MP, exista si o camera secundara, de 1,2 MP.
Telefonul are un cip Snapdragon S4 cu procesor dual-core la 1,5 GHz, la fel ca Nokia 925. Exista 2 GB de RAM si 32 GB de spatiu, plus 7 GB de stocare in SkyDrive.
Bateria este de 2000mAh si suporta incarcare wireless, iar producatorii spun ca rezista 16 zile in standby si ofera 13,3 ore de conversatie. Pentru vizionare de imagini video are o autonomie de 6,8 ore, in timp ce pentru audio rezista 63 de ore.

Ultima actualizare în Joi, 11 Iulie 2013 23:56
 
Kevin Sorbo, la 54 de ani. "Hercule", supravieţuitor al trei atacuri cerebrale Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 
Subiecte diverse pe teme de interes general
Vineri, 22 Martie 2013 15:10

Kevin Sorbo, la 54 de ani.

 "Hercule", supravieţuitor 

al trei atacuri cerebrale: 

"Ca şi personajul meu, 

obişnuiam să cred că 

sunt invincibil"


Kevin-Sorbo-1La sfârşitul lui ianuarie 2013, actorul a scris un editorial în Huffington Post în care povesteşte despre cele trei atacuri cerebrale prin care a trecut în 1997, îndemnând cititorii la implicarea într-o campanie care urmăreşte informarea în legătură cu recunoaşterea paşilor care prevestesc un atac cerebral.
"Asemenea personajului meu, Hercule, obişnuiam să cred că sunt invincibil. Apoi, în 1997, am început să experimentez tremurături şi senzaţii de rece în braţul stâng, în degete şi dureri arzătoare pe partea stângă", povesteşte el.
Un anevrism i-a provocat "sute de cheaguri de sânge", dintre care trei au rezultat în atacuri cerebrale. În continuare, lui Kevin Sorbo i-a slăbit vederea cu 10 la sută la ambii ochi, actorul suferind de migrene, oboseală coleşitoare şi dureri de mâini.

Kevin-Sorbo-Sam-Jenkins"Chiar şi cu toată durerea fizică, şocul de a experimenta o asemenea boală care mi-a schimbat viaţa - înainte chiar de a avea şansa să trec prin criza vârstei mijlocii - a fost şi mai dureroasă", precizează Sorbo, spunând că a avut nevoie de trei ani de terapie ca să se simtă "normal" din nou.
În acest timp, Sorbo a scris o carte, "True Strength" ("Forţă adevărată"), pentru "a-i motiva pe cei dintre noi care au ajuns pe un drum dificil pe care nu au crezut niciodată că va trebui să mergem".
După cele trei atacuri cerebrale suferite, Kevin Sorbo a continuat să lucreze şi la ultimele două sezoane din seria "Hercule", şi la ultimii cinci ani din al doilea lui serial, "Andromeda", apărând şi în alte 40 de filme de atunci.
Kevin David Sorbo, născut pe 24 septembrie 1958 în Minessota, Statele Unite, a fost model înainte de a fi actor. După ce a terminat liceul, Kevin s-a alăturat unui grup de actori de teatru şi a călătorit timp de trei ani în jurul lumii, apărând în peste 150 de spoturi comerciale, parcurs de care s-a declarat foarte mândru.
"Nu a trebuit niciodată să fiu barman, să servesc la mese sau lucruri de acest gen. Am fost foarte norocos să îmi fac un trai foarte bun, doar din filmări de reclame", a declarat el într-un interviu recent pentru Washington Times.

Ultima actualizare în Vineri, 22 Martie 2013 15:11
 
SERGIU NICOLAESCU nu era în sicriu. Din "scenariu" lipseşte fumul! Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 
Subiecte diverse pe teme de interes general
Sâmbătă, 05 Ianuarie 2013 21:10

SERGIU NICOLAESCU 

nu era în sicriu?! 

Din "scenariu" lipseşte fumul!


sergiu-nicolaescuGraba cu care a fost săvârşit ritualul de incinerare alimentează suspiciunile celor care cred că în sicriul dus la Crematoriul Vitan-Bârzeşti nu s-ar fi aflat, de fapt, trupul lui Sergiu Nicolaescu. Mai mult decât atât, specialiştii consultaţi de EVZ susţin că, în momentul arderii trupului trebuia să iasă fum pe horn, ceea ce nu s-a întâmplat.

crematoriul-vitan-barzestiLa finalul ceremoniei de astăzi, în care s-a săvârşit ultimul act al existenţei pământeşti a regizorului Sergiu Nicolaescu, mulţi dintre cei prezenţi se întrebau dacă, într-adevăr, în sicriul dus acolo se afla cunoscutul om de film. Secretomania şi măsurile de securitate drastice impuse de apropiaţii familiei Nicolaescu i-a enervat pe oameni care, deja, ţeseau scenarii precum cele văzute în filmele lui Sergiu Nicolaescu.

„Un om de doi metri să încapă într-un sicriu atât de mic, de un metru şi jumătate? Voi sunteţi mai deştepţi. Cum credeţi că se poate? De ce nu au deschis sicriul", s-a adresat jurnaliştilor prezenţi o femeie, în faţa intrării Crematoriului Vitan-Bârzeşti.

Ultima actualizare în Sâmbătă, 05 Ianuarie 2013 21:20
 
Antonescu: Băsescu procedează ca Nero, dă foc României Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 
Subiecte diverse pe teme de interes general
Sâmbătă, 21 Iulie 2012 19:40

Antonescu: Băsescu procedează 

ca Nero, dă foc României

Crin AntonescuPreşedintele interimar Crin Antonescu a comparat, vineri seară, atitudinea preşedintelui suspendat Traian Băsescu cu cea a împăratului roman Nero, care a incendiat Roma.

"Traian Băsescu face nişte deservicii îngrozitoare acestei ţării. E 'după mine potopul' . Procedează, ca să spun aşa, neronian, el dă foc acum României. Ţipă. Cum poţi să pretinzi, numai Nicolae Ceauşescu a mai făcut aşa ceva că 'nu mai sunt eu, nu mai este statul'?. Cum poţi să pretinzi că dacă nu mai conduci tu România, România nu mai este o ţară europeană, că România iese din toate structurile în care a intrat de multă vreme?!", a declarat Antonescu la România TV.
Ultima actualizare în Sâmbătă, 21 Iulie 2012 19:52
 
De ce psihopaţii au şanse mari să ajungă în management Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 
Subiecte diverse pe teme de interes general
Miercuri, 25 Ianuarie 2012 09:56
De ce psihopaţii au şanse mari să ajungă în management

psihopatul de alaturi sau de la serviciSunt carismatici, nu-şi asumă eşecurile, trasferându-le cu uşurinţă către alte persoane din echipă dar sunt experţi în a fura ideile altora şi a le folosi pentru a se promova pe sine. Nu au remuşcări şi le place să se joace cu mintea şi cu emoţiile celor din subordine.

Aşa descrie cercetătorul britanic Clive Boddy „psihopatul de birou”, cel care, potrivit studiilor recente are de patru ori mai multe şanse să ajungă într-o funcţie executivă comparativ cu restul persoanelor.

„Nu sunt toţi în închisoare, mulţi sunt în consilii de administraţie”

Psihologul candian dr. Robert Hare, autorul cărţii „Şerpii în costume: Când psihopaţii merg la lucru” („Snakes in Suits: When Psychopaths Go To Work”), atrage atenţia că cei mai mulţi psiohopaţi nu se află în închisoare pentru crime şi comportament antisocial ci se află, mai degrabă, în management. „Nu sunt toţi în închisoare, mulţi sunt în consilii de administraţie”, spune Hare. Concluzia lui Rober Hare este susţinută şi de Clive Boddy care ne avertizează că, în general, avem o percepţie greşită despre ce înseamnă să fii psihopat. „Oamenii cred că o astfel de persoană a săvârşit sau săvârşeşte crime. Dar sunt destui psihopaţi care nu jefuiesc, nu fură, nu violează, însă îşi satisfac impulsurile criminale prin alte metode, ca de exemplu, riscând banii sau proprietăţile altcuiva, folosindu-se de funcţai pe care o au”, explică Clive Boddy pentru CNN.

De unde le vine succesul

Cercetătorii spun că persoanele din conducere cu tendinţe psihopate sunt foarte buni actori. „La prima întâlnire te câştigă datorită carismei şi a farmecului personal dar nu vor întârzia să te înşele dacă se va ivi ocazia. Mint fără remuşcare, aruncă altora vina pentru propriile greşeli şi ştiu să se promoveze pe sine în detrimentul colegilor”, explică Clive Boddy.... >>


Ultima actualizare în Miercuri, 25 Ianuarie 2012 10:01
 
Prietenul tatalui meu, care ma stie de mica, m-a sarutat cu forta! Imprimare Email
Subiecte diverse pe teme de interes general
Joi, 28 Iulie 2011 11:35
Prietenul tatalui meu, care ma stie de mica, m-a sarutat cu forta!

prietenul-tatalui-meu-m-a-sarutat-cu-fortaMa miram de ce intr-o zi prietena asta a mea, care cu o ora in urma era numai zambete si voie buna, se uita in gol in calculator si nu mai zicea nimic. Am tras-o de limba si pana la urma mi-a povestit: un prieten de familie al parintilor ei a incercat sa o sarute cu forta si, mai mult, s-a oferit sa ii dea bani doar pentru ca ...e frumoasa!

Ma socheaza uneori cat tupeu pot sa aiba unii oameni...cum un barbat trecut de 40 de ani, cu sotie si copil, isi permite sa se dea la o pustoaica de 20-si-ceva de ani doar pentru ca are bani si se crede mare si tare. Cum poti tu, ca om normal, sa mai dai ochii cu parintii fetei, care chipurile ii sunt prieteni? Daca ea le spune? Dar ca sa intelegeti mai bine despre ce e vorba va las ca cititi ce i s-a intamplat (am rugat-o sa imi povesteasca pentru articol, deci e ok, am acordul ei).

Ultima actualizare în Joi, 28 Iulie 2011 12:05
 
Cornel Fugaru a murit Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 
Subiecte diverse pe teme de interes general
Miercuri, 13 Iulie 2011 15:16

Cornel Fugaru a murit

cornel-fugaruCornel Fugaru a murit, la varsta de 70 de ani, anunta televiziunile de stiri. Compozitorul era internat la Spitalul Clinic de Urgenta Elias din Bucuresti, el avand o suferinta cronica grava.

"Astazi, 13.07.2011, la ora 13,50, a incetat din viata la Spitalul Universitar de Urgenta 'Elias' compozitorul Cornel Fugaru in urma unei boli incurabile cu evolutie nefasta si extrem de rapida", se precizeaza intr-un comunicat transmis de Spitalul Elias. 
Cornel Fugaru s-a nascut pe 2 decembrie 1940, la Bucuresti, si este un cunoscut compozitor de muzica usoara, cantaret si instrumentist. Totodata, a fost liderul formatiei rock romanesti Sincron, infiintata in 1964 si destramata in 1978. Formatia a acompaniat cantarete celebre precum Anda Calugareanu, Pompilia Stoian, Margareta Paslaru, Corina Chiriac.
Fugaru a facut numeroase turnee in strainatate, a facut parte din jurii nationale de concursuri de muzica usoara, a sustinut numeroase concerte si recitaluri la televiziune, a aparut ca interpret in filme - "Opt minute de vis" (1966), regia Mihai Constantinescu; "Opt exercitii de 625 de linii" (1967), film TV; "Impuscaturi pe portativ" (1967), regia Cezar Grigoriu - si a scris si muzica de film pentru pelicule precum "Brezaia", "Cici", Cei 4 M", "Oaca si Boaca" etc.

Ultima actualizare în Miercuri, 13 Iulie 2011 15:24
 
Rezultate Bacalaureat 2011: Sunt afişate primele rezultate la Bacalaureat! Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 
Subiecte diverse pe teme de interes general
Sâmbătă, 02 Iulie 2011 23:37

Rezultate Bacalaureat 2011, Sunt afişate primele rezultate la Bacalaureat!

bacalaureat-2011

Primele rezultate obţinute de cei care au dat examenul de Bacalaureat în această vară au fost afişate. Ministerul Educaţiei a dat publicităţii o listă cu primele note obţinute de elevii din toată ţara.

Primele rezultate complete vor fi afişate duminică, iar lista cu notele primite în urma contestaţiilor depuse până luni, 4 iulie, vor fi afişate pe 8 iulie.

...>> Intrati aici si cautati-va pe liste
 


Ultima actualizare în Duminică, 03 Iulie 2011 22:52
 
Dumitru Iorga este singurul român care trăieşte cu ajutorul unei inimi artificiale Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 
Subiecte diverse pe teme de interes general
Joi, 09 Iunie 2011 10:10
Dumitru Iorga este singurul român care trăieşte cu ajutorul unei inimi artificiale


Dumitru-Iorga-inima-artificiala2Gălăţeanul Dumitru Iorga este singurul român care trăieşte cu ajutorul unei inimi artificiale. Tânărul a fost diagnosticat cu o boală extrem de gravă a cordului, a fost operat în străinătate, iar acum poate zâmbi din nou.

Povestea de viaţă a lui Dumitru Iorga, în vârstă de 20 de ani, este demnă de un scenariu de film hollywoodian. Dacă pentru oamenii obişnuiţi a alerga după după autobuzul oprit în staţie sau a ieşi la plimbare în parc reprezintă gesturi absolut banale, pentru acest tânăr au fost imposibil de realizat, din cauza unei boli crunte. Acum însă poate spera din nou la o viaţă aproape normală.

Dumitru poate fi întâlnit pe stradă, mergând normal, vorbind, zâmbind, purtând agăţată de umăr o mică gentuţă. La fel ca un om oarecare. De fapt, în acea geatuţă (de dimensiunile unei borsete) este protejată „viaţa" lui. Fără acest „accesoriu", Dumitru ar muri rapid. Tânărul gălăţean trăieşte, cu inima în geată. La propriu !

La 16 ani, când alţi copii se bucură de viaţa de licean, Dumitru a fost diagnosticat cu cardiomiopatie dilatativă, hipertensiune pulmonară venoarterială severă şi insuficienţă cardiacă congestivă clasa IV - NYHA, ireductibilă.

Din acel moment a început o luptă disperată pentru supravieţuire. Au urmat perioade lungi de spitalizare cu rezultate ale analizelor din ce în ce mai descurajante.Ultima actualizare în Joi, 09 Iunie 2011 10:29
 
Teo Trandafir a vorbit despre momentele grele prin care a trecut Imprimare Email
Subiecte diverse pe teme de interes general
Miercuri, 25 Mai 2011 14:47
Teo Trandafir a vorbit despre momentele grele prin care a trecut

Teo-Trandafir-si-fica-ei-MaiaFosta prezentatoare de televiziune a povestit într-un interviu acordat „Pro TV Magazin“ despre experienţa prin care a trecut, la începutul acestui an, în clinica din Viena. Teo Trandafir recunoaşte că pe parcursul celor trei luni, cât a stat internată în Spitalul AKH din Viena, a avut nevoie de suport psihiatric.

Vedeta vorbeşte cu curaj despre experienţa traumatizantă prin care a trecut, la începutul acestui an, când a fost supusă mai multor intervenţii chirurgicale în urma complicaţiilor provocate de pancreatita de care suferea. Deşi a trecut prin perioade critice, când nici medicii austrieci nu ştiau cum va evolua starea ei de sănătate, Teo recunoaşte că nu o îngrijora propria moarte, ci soarta fetiţei ei, Maia. Ea a mai spus că era împăcată cu gândul morţii în acele momente. Cât a fost internată, Teo a avut nevoie tot timpul de consultaţii psihiatrice: „Nu ştiu cum să zic, dar ideea că aş putea s-o iau razna definitiv şi că viaţa mea s-ar putea schimba, m-au ţinut în viaţă".

„Nu-mi aduc aminte bucăţi din viaţa mea".... 
Detectorul de cancer, contestat Imprimare Email
Subiecte diverse pe teme de interes general
Luni, 23 Mai 2011 01:23
„Detectorul de cancer“, contestat
 

detector-de-cancerPrincipiul de funcţionare a senzorului pentru depistarea cancerului în şase minute este privit cu îndoială de unii oameni de ştiinţă români. Autoarea invenţiei, prof. dr. Raluca-Ioana van Staden, continuă testele pentru validarea senzorului, iar rezultatele obţinute până în prezent sunt motivante.

Anul trecut, în 2010, la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva, a fost premiată o invenţie românească, şi anume senzorul pentru detectarea unor markeri tumorali la niveluri mai mici decât cele depistate de analizele standardizate şi într-un timp mai scurt.  „Senzorul are mărimea unui vârf de ac.
 n acest moment este înglobat într-o microcelulă în care se pune o picătură de sânge sau de salivă. Răspunsul se obţine rapid, iar mecanismul «special» de funcţionare se datorează utilizării unor materiale nanostructurate pentru construcţia senzorului", explica pentru „Adevărul", în urmă cu o lună, prof. dr. Raluca Ioana van Staden, inventatoarea senzorului. Potrivit inventatoarei, după obţinerea omologării, senzorul ar putea fi folosit pentru detectarea cancerului la scară largă.


 
Dominique Strauss-Kahn rămâne în arest. Judecătorul a refuzat cauţiunea de un milion de dolari Imprimare Email
Subiecte diverse pe teme de interes general
Luni, 16 Mai 2011 21:34
Dominique Strauss-Kahn rămâne în arest. Judecătorul a refuzat cauţiunea de un milion de dolari(Video si Foto)

Dominique-Strauss-Kahn-ramane-in-arestSeful FMI, Dominique Strauss-Kahn, arestat sub acuzaţia de agresiune sexuală, a fost audiat de un judecător al tribunalului penal din New York. Şeful FMI va apărea în faţa marelui juriu pe 20 mai. Dominique Strauss-Kahn rămâne în arest. Judecătorul desemnat să se ocupe de acest caz a refuzat cererea lui DSK de a fi eliberat pe cauţiune. Cauţiunea propusă de procurori este de un milion de dolari. Apărarea este de acord. Procurorii susţin că DSK ar putea părăsi ţara deoarece are resursele financiare pentru a face asta. 

Avocatul apărării spune că şeful FMI nu fugea din ţară. Zborul pentru Paris fusese rezervat cu mult înainte de presupusul incident şi precizează că DSK are alibi pentru ora în care s-ar fi petrecut agresiunea sexuală. Procurorii cer ca şeful FMI să fie arestat preventiv şi cer o pedeapsă cuprinsă între 5 şi 25 de ani de închisoare. Se vorbeşte despre o înregistrare video în care Dominique Strauss-Kahnm părăseşte hotelul Sofitel, având aerul "că fuge". Procurorii sunt îngrijoraţi deoarece între SUA şi Franţa nu există un acord de extrădare. Paşaportul lui Strauss-Kahn deja a fost confiscat. Şefului FMI i s-au scos cătuşele. S-a luat o mică pauză după ce procurorii şi Benjamin Brafman, unul dintre avocaţii apărării, s-au apropiat de banca judecătorului. Au fost acceptate în sala de judecată camerele de vedere ale televiziunii ABC News TV. Dominique Strauss-Kahn răspunde acuzaţiilor agresiune sexuală. A apărut în faţa unui judecător.

Ultima actualizare în Luni, 16 Mai 2011 23:03
 
Ritual la Tribunal pentru talharie Imprimare Email
Subiecte diverse pe teme de interes general
Joi, 12 Mai 2011 23:19
Ritual la Tribunal pentru tâlhărie

Vrajitoarea-SidoniaCinci vrăjitoare – rude ale Sidoniei, supranumită Prinţesa Magiei Albe – au fost trimise în judecată de Parchetul Capitalei. Vrăjitoarele sunt judecate pentru fapte săvârşite cu violenţă, înşelăciune şi mărturie mincinoasă. Ele îi ameninţau cu moartea, dar şi cu magia neagră pe cei pe care îi păcăleau.

„Dalila"- Roxana Lider - nepoata Sidoniei, „Luminiţa"- Andreea Lider - Regina Magiei Negre, „Anita" - Carmen Chivea - care desface farmecele, „Varşovia"- Daniela Grecu- clarvăzătoare  şi „Margareta" - Norvegia Miclescu - autointitulată ca fiind făcătoare de minuni - sunt acuzate că şi-au ridicat palatele şi le-au mobilat cu bunuri pe care nu le-au plătit. Clanul Sadovenilor din Chitila, din care făceau parte, s-a specializat în tâlhărirea agenţilor care livrau mobilă, dar şi alte obiecte la domiciliu.

Ultima actualizare în Joi, 12 Mai 2011 23:23
 
Parlamentul European aprobă aderarea României la Spaţiul Schengen Imprimare Email
Subiecte diverse pe teme de interes general
Miercuri, 11 Mai 2011 13:52
Parlamentul European aprobă aderarea României la Spaţiul Schengen

spatiul-schengen-parlamentul-european-aprobaComisia pentru Libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) din cadrul Parlamentului European a aprobat luni, 2 mai, aderarea României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen, în plină dispută în interiorul Uniunii privind reintroducerea controalelor la frontierele interne ale UE.

Ceea ce spune Comisia înseamnă, de fapt că din punctul de vedere al deputaţilor europeni obiecţiile Franţei faţă de vulnerabilitatea graniţelor României (care vor deveni graniţele UE după aderarea la Schengen) nu se susţin. Raportul Comisiei va fi supus votului plenului PE în iunie, ultimul cuvânt urmând să-l aibă Comisia Europeană care face o recomandare Consiliului European (şefii de state şi de guverne) într-un sens sau altul.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului European, de astăzi, în baza rapoartelor de evaluare parlamentariii europeni din comisia amintită consideră că România şi Bulgaria întrunesc condiţiile necesare pentru aderare. Parlamentul trebuie să fie în continuare informat despre măsurile suplimentare ce urmează a fi luate în zonele de frontieră între Bulgaria, Turcia şi Grecia (aici sunt ceva probleme) în lumina unui potenţial influx migraţionist dinspre Africa de Nord. 
Femeia cu barbă a câştigat Eurovisionul! Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 
Subiecte diverse pe teme de interes general
Luni, 12 Mai 2014 12:41

Femeia cu barbă 

a câştigat Eurovisionul!

de Dana Andronie

dana-andronieAm trăit să văd un concurs muzical european câştigat de o "femeie-bărbat" cu numele Conchita-cârnat! Austria a fost reprezentată la Eurovision 2014 de transsexualul Thomas "Tom" Neuwirth, care şi-a ales ca nume de scenă: Conchita Wurst (în traducere liberă din limba germană, wurst înseamnă cârnat). Incredibil, dar europenii au votat-o pe Conchita, cu tot cu barbă! Inclusiv austriecii au fost şocaţi de reprezentanta/ reprezentantul lor.

La postul austriac de televiziune am văzut un reportaj cu un cetăţean care era total nedumerit de Conchita. A vorbit foarte politicos cu ea/ el şi i-a spus: "Nu ştiu cine mă reprezintă la Eurovision. Pari a fi femeie, dar ai barbă. Pari a fi bărbat, dar te porţi ca o femeie". La finalul discuţiei, cetăţeanul – foarte manierat, de-altfel – nu a ştiut cum să-şi ia rămas bun de la artist/ă: "Nu vreau să-ţi strâng mâna, pentru că pari a fi femeie. Nu vreau să-ţi sărut mâna, pentru că pari a fi bărbat!". Interesant totuşi că austriecii au susţinut-o pe Conchita, deşi nu au fost total de acord cu modul său de a se prezenta cu barbă "asortată" la... rochie! În clipul de promovare, apărea un prezentator celebru, la austrieci, care spunea doar atât: "Pentru cârnatul nostru (adică pentru Conchita Wurst) mănânc şi eu un cârnat!".


Ultima actualizare în Luni, 12 Mai 2014 12:44
 
VIDEO, Nicole Cherry este noua senzaţie din muzica autohtonă Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 3
Cel mai slabCel mai bun 
Subiecte diverse pe teme de interes general
Luni, 24 Iunie 2013 19:49

VIDEO, Nicole Cherry 

este noua senzaţie din 

muzica autohtonă


nicole-cherry-1Pe numele ei adevărat Nicoleta Ghinea, adolescenta este considerată una dintre cele mai bune voci autohtone. Mai întâi, Nicole a lansat piesa „Memories“, care a adunat peste 850.000 de afişări pe YouTube, iar cel mai nou videoclip al ei „Yes, I Can“ se preconizează a fi un succes.
Adolescenta are peste 9.500 de fani pe Facebook, iar mulţi o consideră una dintre cele mai fresh prezenţe de pe piaţa muzicală.

Mihai Morar a scris despre Nicole Cherry așa: EA E SENZAȚIA ANULUI. Nicole Cherry a cântat azi divin la Morning ZU. Și mi-am dat seama că nu e nici Rihanna de Romania, nici Adele din Carpați. La 14 ani, eleva de la Dinu Lipatti e colega de playlist la ZU cu toate numele mari din industrie. Felicitări Nicole! Onoarea la noi.

„Are o voce superbă, cântă foarte bine în engleză, nu aş fi ghicit că e româncă. E ceva deosebit pe piaţa muzicală românească, e ceva diferit faţă de toate melodiile comerciale de care te plictiseşti dacă le auzi de două ori. Bravo, Nicole“, a comentat un fan.Ultima actualizare în Vineri, 12 Iulie 2013 00:01
 
Samsung Galaxy S 4: specificaţii şi dotări Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 
Subiecte diverse pe teme de interes general
Marţi, 19 Martie 2013 22:46

Samsung Galaxy S 4:

 specificaţii şi dotări


samsung-galaxy-s4Noul Galaxy S 4 s-a dovedit a fi foarte apropiat ca formă şi design de părintele său, Galaxy S III. Spre deosebire de acesta, noul produs preia o parte din elementele caracteristice ale modelului Note II, cum ar fi rama laterală cu lăţime constantă sau curbura mai discreta a capetelor superioare şi inferioare, şi abandonează spatele neted în favoarea unei texturi rugoase. Terminalul are dimensiuni de 136,6 x 69,8 x 7,9 mm, greutatea de 130 de grame făcându-l ceva mai uşor decât modelul anterior.

samsung-galaxy-s4-spateEcranul cu o diagonală de 5" (4,99" real) este de tip HD Super AMOLED şi oferă o rezoluţie de 1920 x 1080 pixeli, oferind astfel o densitate de 441 ppi. Cei care sunt dezamăgiţi de matricea PenTile a acestui tip de ecran se pot aşteptă însă la surprize: Samsung a experimentat cu o nouă aşezare a subpixelilor în cazul ecranului modelului Note II, care s-a dovedit a fi eficientă şi, conform aceleiaşi surse chineze care ne-a oferit şi imaginile pe care acum ştim că erau corecte, ecranul lui Galaxy S 4 foloseşte o şi mai nouă schemă de aranjare care ar putea reduce şi mai mult artefactele PenTile. Ca o bonificaţie, Samsung a implementat în substratul tactil capacitiv o tehnologie similară celei folosite de Nokia în cazul modelelor Lumia 820 şi Lumia 920, permiţând astfel controlul cu mănuşi.

Ultima actualizare în Marţi, 19 Martie 2013 23:00
 
Economistul-şef de la BNR le declară război deschis ţăranilor Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 
Subiecte diverse pe teme de interes general
Joi, 01 Noiembrie 2012 12:07

Economistul-şef de la BNR 

le declară război deschis ţăranilor

de Costi Rogozanu - preluare Voxpublica
rogozanu-costiResponsabilitatea lui Isărescu şi a BNR pentru situaţia din ultimii 10 ani e încă o problemă aprinsă (din punctul meu de vedere, responsabilitatea e atît de evidentă precum rezultatele politicii BNR). Ce vreau să semnalez însă este violenţa discursurilor care vin dinspre BNR în ultima perioadă de la băieţii lui Isărescu, noua generaţie beneristă, Lucian Croitoru sau Lazea fiind exponenţii. Oamenii predică poiltici de o violenţă incredibilă din fotoliile unei instituţii publice care se presupune că ar trebui să dea măcar aparenţa raţionalităţii.

valentin-lazeaCîteva declaraţii ale lui Valentin Lazea merită reluate la nesfîrşit. Nu e un nebun oarecare de prin BNR, e totuşi economistul-şef al acestei instituţii, personaj care pare smuls din textele lui Rebreanu despre 1907.

"Orice politică de consolidare a terenurilor trebuie abordată atât cu instrumente de natură stimulativă, cât și cu cele de naturăpunitivă. Și asta deoarece numai cu partea bună, cu binele, nu se ajunge prea departe. (…) Partea stimulativă în această poveste a consolidării o constituie programele de genul rentei viagere sau pensionării anticipate care, însă, nu mai sunt disponibile, potrivit discuțiilor existente la nivelul Comisiei Europene (CE). (…) Însă, întrebarea logică pe care ar trebui să ne-o punem este cu privire la partea penalizatoare, cea care l-ar putea obliga pe micul fermier, vrând-nevrând, să meargă spre consolidare. (…) N-am făcut nimic dacă aplicăm o taxă mărită celor fermierilor mijlocii sau mari. Noi avem interesul să-i scoatem din agricultură pe agricultorii subzistență, pe cei care sunt mici. Sigur, lor nu le va conveni această măsură. Aici vorbim de o măsură pe termen lung și de una cu efecte benefice"


Ultima actualizare în Joi, 01 Noiembrie 2012 12:30
 
Politica si amor! Cine a ranit-o mai tare pe Segolene Royal, Sarkozy sau Hollande? Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 
Subiecte diverse pe teme de interes general
Joi, 10 Mai 2012 10:21
Politica si amor! Cine a ranit-o mai tare pe Segolene Royal, Sarkozy sau Hollande?

ruxandra-paulde Ruxandra Paul, doctorand şi bursieră a Departamentului de Ştiinţe Politice la Universitatea Harvard.

Din cauza lui Sarkozy, Segolene Royal nu a devenit prima femeie preşedinte al Franţei. Din cauza lui Hollande, nu va fi nici prima doamnă a Franţei. În faţa camerelor de luat vederi, ea vorbeşte de "bucuria profundă" pe care i-o produce victoria lui François Hollande, dar nimic nu poate şterge de pe chipul ei amarăciunea, frustrarea, dezamăgirea. La 59 de ani, după ce o viaţă a luptat pentru emanciparea femeii şi a militat pentru cele mai generoase idei pe tema condiţiei femeii, Segolene Royal descoperă că nu este decât o femeie într-o lume a bărbaţilor şi că nici măcar un destin de excepţie, ca al ei, nu o scuteşte de umilinţa şi suferinţa oricărei femei.


marie-segolene-royalDe la început trebuie să spunem că vorbim despre o luptătoare, despre o campioană, despre o femeie de mari ambiţii şi de mare succes: consilieră a preşedintelui François Mitterrand, deputată în circumscripţia Deux-Sevres, ministru în mai multe rânduri în guvernările Pierre Beregovoy şi Lionel Jospin. În prezent este preşedintă a Consiliului regional Poitou-Charentes şi vicepreşedintă a Internaţionalei socialiste.

Până şi insuccesele ei pledează în favoarea acestei imagini de super campioană. Da, e adevărat, a pierdut alegerile pentru preşedinţia Franţei în 2007, a fost învinsă în cursa pentru funcţia de prim secretar al Partidului Socialist în 2008, a fost eliminată de la candidatura din partea PS la alegerile prezidenţiale din 2012. Dar numai faptul că a ajuns să lupte la acest nivel constituie un succes remarcabil.

Cu toate acestea, nu va fi nici prima preşedintă a Franţei, nici prima doamnă. Undeva zborul ei s-a frânt. Cine i-a produs mai multă suferinţă, Sarkozy sau Hollande?Ultima actualizare în Joi, 10 Mai 2012 10:24
 
Traian Basescu: Cer public premierului retragerea proiectului Legii sanatatii Imprimare Email
Subiecte diverse pe teme de interes general
Vineri, 13 Ianuarie 2012 22:49
Traian Basescu: Cer public premierului retragerea proiectului Legii sanatatii

traian basescu legea sanatati declaratie de presa"Spitalele nu vor schimbarea, medicii de familie nu vor, sistemul de urgenta nu vrea schimbarea. Inteleg din toate semnalele publice ca si o mare parte din public nu vrea schimbarea. Cer public premierului retragerea proiectului care viza reforma in sanatate... Inteleg ca sunt foarte multi multumiti de starea actuala a sanatatii", a anuntat presedintele Traian Basescu, vineri seara, intr-o conferinta de presa pe tema proiectului noii Legi a sanatatii.

  • Am observat totusi ca in ultimele zile s-a folosit masiv dezinformarea si as vrea sa fac cateva precizari
  • Cea mai mare minciuna promovata continuu este legata de SMURD. Desi proiectul Legii sanatatii se afla si pe site-ul Ministerului si pe site-ul Presedintiei, continua aceeasi minciuna: privatizarea, desfiintarea sau afectarea SMURD. Nu spun decat ca este o minciuna; impotriva a ceea ce este scris in proiect, se continua manipularea


Ultima actualizare în Vineri, 13 Ianuarie 2012 23:07
 
Isi vor creste copilul fara a-i dezvalui sexul Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 1
Cel mai slabCel mai bun 
Subiecte diverse pe teme de interes general
Vineri, 15 Iulie 2011 05:23


Isi vor creste copilul fara a-i dezvalui sexul

stormUn cuplu de canadieni a decis sa tina secret sexul noului nascut pentru a-i da acestuia posibilitatea sa-si descopere identitatea sexuala, fara a fi influentat de stereotipurile societatii.

Kathy Witterick si David Stocker sunt un cuplu de canadieni care au socat opinia publica dupa ce au declarat ca nu vor sa dezvaluie sexul celui de-al treilea copil pe care il au, pentru a-i da posibilitatea acestuia sa-si aleaga propria identitate sexuala.

Storm, in varsta de numai patru luni va avea posibilitatea, conform spuselor parintilor, sa-si dezvolte propria personalitate fara a fi influenat in vreun fel de stereotipurile societatii noastre, plecand de la alegerile banale (de tipul: albastrul este pentru baieti si rozul pentru fete) si pana la orientarea sexuala.

Sexul copilului este cunoscut numai de parinti, cei doi frati mai mari, un prieten apropiat si doua moase. La nasterea lui Storm parintii au trimis un mail rudelor si apropiatilor prin care anunta decizia pe care au luat-o, motivand ca acest lucru a fost facut spre binele copilului:

"Am decis sa nu dezvaluim sexul lui Storm...Ultima actualizare în Vineri, 15 Iulie 2011 05:24
 
Repartizare licee 2011: Rezultate la admiterea la liceu Imprimare Email
Subiecte diverse pe teme de interes general
Miercuri, 13 Iulie 2011 14:45
Repartizare licee 2011: Rezultate la admiterea la liceu

repartizare-liceeS-au publicat deja primele rezultate la admiterea computerizată la liceu.
După încheierea primei etape a repartizării computerizate, centrul de admitere judeţean şi cel al Capitalei transmite fiecărei unităţi de învăţământ liceal de stat lista tuturor candidaţilor admişi, pe filiere, profiluri, specializări, domenii ale pregătirii de bază. Aceste liste vor fi afişate la sediile liceelor până cel mai târziu în 15 iulie.

Înscrierea elevilor în liceele în care au fost admişi va avea loc în perioada 15 - 25 iulie. Candidaţii care nu îşi depun dosarele de înscriere până în 15 iulie se consideră retraşi, iar locurile corespunzatoare sunt declarate neocupate şi vor fi utilizate pentru rezolvarea cazurilor speciale de către comisia de admitere judeţeană sau de cea a municipiului Bucureşti. Aceşti candidaţi vor fi repartizaţi de comisia de admitere pe locurile rămase libere după rezolvarea cazurilor speciale.
Elevii care au rămas cu situaţia neîncheiată la sfârşitul semestrului al doilea îşi vor încheia situaţia în perioada 25-31 august şi vor fi repartizaţi în clasa a IX-a de comisia de admitere în perioada 1-7 septembrie.
...>>Intrati aici si cautati-va pe liste

Ultima actualizare în Miercuri, 13 Iulie 2011 14:51
 
Solstiţiul de vară. Google logo: Takashi Murakami Imprimare Email
Subiecte diverse pe teme de interes general
Marţi, 21 Iunie 2011 09:03
Solstiţiul de vară. Google logo: Takashi Murakami

Logo-Google-doodle-solstice-Takashi-MurakamiPunem pariu că aţi uitat. Suntem în plin solstiţiu de vară, iar Google ţine să vă reamintească într-un mod mai mult decât original, prin intermediul unui desen ce poartă semnătura artistului japonez Takashi Murakami.

Google Doodles Solstice by Takashi Murakami Art Piece. Solstitiul de vara are loc, marţi, pe 21 iunie - Soarele ajunge în punctul cel mai nordic al eclipticii (drumul său aparent pe bolta cerească în decursul unui an). Efectele imediate ale acestui eveniment sunt: cea mai lunga zi, respectiv cea mai scurta noapte a anului pentru cei aflati in emisfera nordica.

Ultima actualizare în Marţi, 21 Iunie 2011 09:06
 
Copii cu parinti in strainatate, consecinte psihologice Imprimare Email
Subiecte diverse pe teme de interes general
Luni, 06 Iunie 2011 22:30
Copii cu parinti in strainatate, consecinţe psihologice

copii-cu-parinti-in-strainatateInstabilitatea socio-economică din România şi tranziţia interminabilă au determinat pe mulţi dintre români să plece la muncă în străinătate pentru a-şi putea întreţine familia. Desigur, cîştigurile obţinute sînt importante atît pentru familie cît şi pentru economia românească, însă această migraţie spre vest are şi aspecte mai puţin dorite. Acestea ar fi destrămarea familială şi „abandonul“ copiilor la bunici sau la alte rude, cu consecinţe psihologice grave în timp pentru aceştia.

Trecutul ne arată că şi în perioada comunistă foarte mulţi părinţi au fost nevoiţi să lucreze pe şantiere, în alte oraşe, şi să lase copilul în grija bunicilor. Aceştia din urmă au avut dintotdeauna un rol foarte important în educaţia şi creşterea copiilor, dar după revoluţie au un rol şi mai mare, pentru că foarte mulţi români, aproape două milioane lucrează în prezent în străinătate, dintre care majoritatea au şi unul sau mai mulţi copii.
Situaţia e mai accentuată în Moldova şi în zonele rurale, unde 30-50% din copii trăiesc la bunici sau la rude apropiate. Sînt şi cazuri în care copilul cel mare de vîrsta adolescenţei este şi tată şi mamă, avînd grijă de fraţii lui mai mici. În situaţii extreme copilul rămîne total abandonat şi autorităţile trebuie să aibă grijă de el. Există o problemă destul de delicată care se ridică: ar fi mai bine să se rămînă în România şi părinţii să nu aibă bani, astfel să nu aibă posibilitatea să-i educe şi să-i îngrijească sau e mai bine să plece, eliminîndu-se problemele financiare, însă să rămînă copii în grija altor persoane sau doar cu un părinte. Lucrurile nu pot fi privite în alb şi negru, însă trebuie evidenţiate consecinţele psihologice care apar ca urmare a absenţei numai a unuia din părinţi pe o perioadă mai lungă.


Ultima actualizare în Luni, 06 Iunie 2011 23:02
 
A murit Fanus Neagu: Ingerul l-a strigat! Imprimare Email
Subiecte diverse pe teme de interes general
Marţi, 24 Mai 2011 21:08
A murit Fanus Neagu: Ingerul l-a strigat!

fanus-neagu-ingerul-l-a-strigat"Am cancer, dar fii si tu intelectual si scrie neoplasm", ii spunea marele Fanus Neagu lui Ovidiu Ioanitoaia intr-unul din ultimile sale interviuri, intre desele episoade de spitalizare de la Institutul Oncologic din Bucuresti. La 79 de ani, insa, trupul i-a cedat si scriitorul şi dramaturgul Fănuş Neagu a murit în noaptea de luni spre marţi, la spitalul Elias din Capitală, în urma unei îndelungi suferinţe. Fănuş Neagu a fost internat mult timp din cauza unui cancer, iar în ultimele săptămâni a fost în comă. Familia n-a dorit sa se afle despre aceasta stare, care a survenit la putin timp dupa ziua sa de nastere din acest an.

În 2008, aflat pe patul de spital, Fănuş Neagu i-a trimis o scrisoare jurnalistului Marius Tucă, în care acuza agresivitatea presei faţă de situaţia sănătăţii lui. "Draga Marius Tucă, În numele amiciţiei ce ne leagă, te rog să inserezi în Jurnalul National aceste rânduri adresate multor ziarişti sau reporteri din mass-media centrală, tineri sau mai putin tineri, dar toţi de o seamă cu barbaria. O fac atât în numele meu, cât şi al unor prieteni ca Radu Beligan, Sergiu Nicolaescu şi Ştefan Iordache, hărţuiţi, ca şi mine, cu neruşinare tenace, de nişte condeie butucănoase", îşi începea scriitorul mesajul.Ultima actualizare în Marţi, 24 Mai 2011 21:11
 
Fenomenele meteo extreme vor deveni obişnuite Imprimare Email
Subiecte diverse pe teme de interes general
Joi, 19 Mai 2011 12:49
Fenomenele meteo extreme vor deveni obişnuite

roxana-bojariu-climatolog-anmhInterviu „Adevărul": E schimbarea climatică un subiect controversat?

Roxana Bojariu: Nici pe departe. Avem observaţii foarte clare bazate pe date satelitare, de radiosondaj, care arată creşterea temperaturii medii globale.Toate aceste date vin, completează şi până la urmă sprijină teoriile ştiinţifice, bazate pe legi ale fizicii de nimeni contestate. Controversate sunt doar acele soluţii economice, politice şi sociale care se încearcă pentru a putea reduce efectele schimbării climei. 

Cât la sută din încălzirea globală se produce din vina oamenilor şi cât e fenomen natural?

Aş zice că aceasta e întrebarea fundamentală pe care ar trebui să şi-o pună climatoscepticii. Există un efect de seră natural în atmosferă şi datorită acestuia a fost posibilă viaţa pe pământ pentru că el a ridicat temperatura la suprafaţă cu aproape 33 de grade Celsius. Însă creşterea concentraţiei gazelor cu efect de seră, cum e dioxidul de carbon de exemplu, în atmosferă nu face decât să intensifice acest efect natural, care e la bază.

 
Vaporul iubirii: Show-ul porno a aruncat-o peste bord pe Daniela Crudu(FOTO) Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 2
Cel mai slabCel mai bun 
Subiecte diverse pe teme de interes general
Sâmbătă, 14 Mai 2011 23:42
Vaporul iubirii: Show-ul porno a aruncat-o peste bord pe Daniela Crudu(FOTO)

daniela-crudu-vaporul-iubiri4O săptămână. Atât a rezistat zvăpăiata Daniela Crudu, pe vasul de croazieră, unde se filmează emisiunea Antenei 1. Gurile rele suţin că eliminarea de ieri din concurs i s-a tras atât din cauza nemulţumirilor ei privind condiţiile oferite, cât şi a dezmăţului pe care l-a oferit pe puntea vasului.
Daniela Crudu a mizat pe atuurile fizice pentru a ieşi în evidenţă la emisiunea „Vaporul iubirii", ce va fi difuzată la Antena 1, la sfârşitul lunii iunie.
Din păcate, fostul iepuraş Playboy a confundat distracţiile din cluburi, când dansa pe sute de euro fără sutien, cu puntea vasului, unde ar fi trebuit să fie mai cumpătată.

Ultima actualizare în Sâmbătă, 14 Mai 2011 23:51
 
Cum arată Renault Duster, versiunea "premium" a SUV-ului(Foto) Imprimare Email
Subiecte diverse pe teme de interes general
Joi, 12 Mai 2011 21:12
Cum arată Renault Duster, versiunea "premium" a SUV-ului(Foto)

renault-duster-2-litri-140-cp1Noul Renault Duster se va îndepărta puţin de filozofia "low-cost" care a relansat constructorul de la Mioveni în 2004. Ruşii de la Forum Duster 4x4 au surprins în uzina AvtoFramos noul Renault Duster care va fi comercializat pe piaţa rusă începând cu acest an.

La AvtoFramos sunt în prezent asamblate modele Logan din colecţii CKD importate de la uzina Dacia de la Mioveni.

Primele poze spion confirmă declaraţiile designerului şef al Renault, Laurens Van Den Acker, care la Salonul Auto de la Geneva vorbea despre o separare a gamei celor două mărci, indiferent dacă sunt sau nu realizate pe platforme comune - Dacia urmând să aibă un design mai nordic, corect, tipic german, în timp ce Renault va avea un caracter mai cald, mai latin.

Noul Renault Duster reprezintă prima evoluţie a SUV-ului, în prezent modelul fiind comercializat deja în Ucraina, dar prezintă aceleaşi trăsături ca şi Dacia Duster.Ultima actualizare în Joi, 12 Mai 2011 21:14
 
Exorcizarea Oanei Zavoran(Video) Imprimare Email
Subiecte diverse pe teme de interes general
Marţi, 10 Mai 2011 11:01
Exorcizarea Oanei Zavoran(Video)


 

Cînd Oana Zăvoranu trebuie să plîngă sau să fie extrem de furioasă, aşa cum o cereau personajele pe care le-a interpretat în ultimii ani, ea recurge la un truc. Se închide într-o cameră timp de zece minute şi-şi întoarce demonii fictivi pe toate părţile. Strigă, vorbeşte cu ei şi îi întărîtă înspre cele cinci minute care urmează să fie arse pentru totdeauna. Face parte din rol.

 Ce vezi tu nu e Oana, dar ai putea să cazi în capcana asta. Oricine a văzut Pact cu Diavoliţa, unde era moderator, sau orice emisiune la care a apărut vreodată, ştie de ce explozii e capabilă Oana. „În televiziune, circul se regizează, oricine ştie treaba asta”, spune ea. Pare simplu: aduni oamenii special ca să facă scandal şi cîştigi audienţe. „Eu una nu pot”, spune Oana. Dar face audienţe şi aşa, pentru că spune ce-i trece prin cap. Şi mulţi i-au reproşat asta. Iar dacă interpretează un rol care are orice în comun cu Oana (poate fi doar debitul verbal), i se atribuie ca fiind parte din ea. Dar, să ne înţelegem, una e Oana şi alta e ceea ce joacă. Ţineţi minte asta...

Ultima actualizare în Marţi, 10 Mai 2011 20:16
 
« ÎnceputAnterior123UrmătorSfârşit »

Pagina 1 din 3


Hosting Profesional - Usor si simplu

Lya RO - www.lya.ro, cauta editori, autori si publicisti

lya.ro
Vrei sa faci parte din proiectul nostru? Nimic mai simplu: ne trimiti un mesaj pe adresa de e-mail office[at]lya.ro si ne povestesti in cateva cuvinte despre pasiunile tale si despre ce ai vrea sa scrii pe www.lya.ro

Dorim sa creem un corp de editori, autori si publicisti pasionati, care sa scrie despre ce-i pasioneaza sa ne prezinte noutati din domeniile lor de activitate, tutoriale, sa ne trimita fotografii, desene si orice altceva la care se considera priceputi. Oferim spatiu nelimitat de expresie si prietenia cititorilor www.lya.ro. De asemenea, oferim linkuri generoase catre site-urile / blogurile editorilor, posibilitatea de a le gazdui absolut gratuit prin serviciul de web hosting Easy Cont RO - www.easycont.ro in conditii profesionale si de asemeni ne oferim sa va promovam proiectele ce va intereseaza, prin mijloace specifice.

Va asteptam cu drag!


No posts to display.


Hot! - Topicuri noi in Forumul Easy Artistry

Adauga site-ul la favoriteAdauga site-ul la favoritePorneste browserul cu aceasta paginaShare aceasta paginaTrimite prin e-mail aceasta paginaPrinteaza aceasta paginaSalveaza aceasta pagina ca PDF
Inapoi in topul pagini
Avem 169 vizitatori online

Curs valutar BNR

11 noiembrie 2019
* cursul valutar se schimba la ora 13
* pentru forint(HUF) cursul este la 100 de unitati monetare
EUR EUR 4.7627
USD USD 4.3164
CHF CHF 4.3386
GBP GBP 5.5297
HUF HUF 1.4255
MDL MDL 0.2480
BGN BGN 2.4352
powered by EasyCont.ro

Schimb Valutar

  • Currency Converter

  • Schimb 

    in

      

NewsletterFREE photo hosting by Photo Stock by Lya.RO - imagini.lya.ro

© Lya RO - www.lya.ro - gazduire & design Http://EasyCont.RO - Hosting professional, fast and simple!

Gazduire WEB Profesionala

eXTReMe Tracker
Sitemap - Lya.Ro EasyCont Track

Lya.RO - News | Stiri | Info | Monden | Sport

↑ Adaugă acest Headline Animat pe pagina ta web

Page generated in 0.002292 seconds.
Website Security Test