Lya RO - www.lya.ro
Acasă LifeStyle Solstiţiul de vară. Google logo: Takashi MurakamiSolstiţiul de vară. Google logo: Takashi Murakami Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 
Subiecte diverse pe teme de interes general
Marţi, 21 Iunie 2011 09:03


Solstiţiul de vară. Google logo: Takashi Murakami

Punem pariu că aţi uitat. Suntem în plin solstiţiu de vară, iar Google ţine să vă reamintească într-un mod mai mult decât original, prin intermediul unui desen ce poartă semnătura artistului japonez Takashi Murakami.

Logo-Google-doodle-solstice-Takashi-MurakamiGoogle Doodles Solstice by Takashi Murakami Art Piece. Solstitiul de vara are loc, marţi, pe 21 iunie - Soarele ajunge în punctul cel mai nordic al eclipticii (drumul său aparent pe bolta cerească în decursul unui an). Efectele imediate ale acestui eveniment sunt: cea mai lunga zi, respectiv cea mai scurta noapte a anului pentru cei aflati in emisfera nordica.

Dupa momentul solstitiuluiSoarele isi incepe drumul lung de sase luni spre sud. In acest interval ziua va scadea mereu, iar noaptea va creste. Echinoctiul de toamna se va produce pe 23 septembrie, iar solstitiul de iarna pe 22 decembrie. Denumirea de solstitiu provine din latinescul solstitium, format din sol (Soare) si stitium, de la verbul sistere (a se opri, a ramane constant). Spre deosebire de celelalte zile din an, cand unghiul facut deSoare cu orizontul la trecerea meridianului se schimba semnificativ de la o zi la alta, la solstitii acest unghi devine stationar, planul determinat de centrul Soarelui si de axa de rotatie a Pamantului fiind perpendicular pe planul orbitei Pamantului. In cele doua momente ale anului unghiul facut de razele Soarelui cu orizontul la amiaza este cel mai mare (vara) sau cel mai mic (iarna) din an. Variatia acestui unghi in cursul anului se explica prin aceea ca axa de rotatie a Pamantului nu este perpendiculara pe orbita lui.

Ultima actualizare în Marţi, 21 Iunie 2011 09:06
 

Adaugă comentariu

Adaugati comentarii de bun simt si la obiect cu articolul ce urmeaza sa-l comentati. Daca nu sunteti logat comentariul va fi supus aprobari de un Moderator, altfel comentariul apare imediat. Va multumim!


Codul de securitate
ActualizeazăHosting Profesional - Usor si simplu

Lya RO - www.lya.ro, cauta editori, autori si publicisti

lya.ro
Vrei sa faci parte din proiectul nostru? Nimic mai simplu: ne trimiti un mesaj pe adresa de e-mail office[at]lya.ro si ne povestesti in cateva cuvinte despre pasiunile tale si despre ce ai vrea sa scrii pe www.lya.ro

Dorim sa creem un corp de editori, autori si publicisti pasionati, care sa scrie despre ce-i pasioneaza sa ne prezinte noutati din domeniile lor de activitate, tutoriale, sa ne trimita fotografii, desene si orice altceva la care se considera priceputi. Oferim spatiu nelimitat de expresie si prietenia cititorilor www.lya.ro. De asemenea, oferim linkuri generoase catre site-urile / blogurile editorilor, posibilitatea de a le gazdui absolut gratuit prin serviciul de web hosting Easy Cont RO - www.easycont.ro in conditii profesionale si de asemeni ne oferim sa va promovam proiectele ce va intereseaza, prin mijloace specifice.

Va asteptam cu drag!


No posts to display.


Hot! - Topicuri noi in Forumul Easy Artistry

Adauga site-ul la favoriteAdauga site-ul la favoritePorneste browserul cu aceasta paginaShare aceasta paginaTrimite prin e-mail aceasta paginaPrinteaza aceasta paginaSalveaza aceasta pagina ca PDF
Inapoi in topul pagini
Avem 115 vizitatori online

Curs valutar BNR

16 ianuarie 2020
* cursul valutar se schimba la ora 13
* pentru forint(HUF) cursul este la 100 de unitati monetare
EUR EUR 4.7795
USD USD 4.2831
CHF CHF 4.4492
GBP GBP 5.5920
HUF HUF 1.4317
MDL MDL 0.2459
BGN BGN 2.4437
powered by EasyCont.ro

Schimb Valutar

  • Currency Converter

  • Schimb 

    in

      

NewsletterFREE photo hosting by Photo Stock by Lya.RO - imagini.lya.ro

© Lya RO - www.lya.ro - gazduire & design Http://EasyCont.RO - Hosting professional, fast and simple!

Gazduire WEB Profesionala

eXTReMe Tracker
Sitemap - Lya.Ro EasyCont Track

Lya.RO - News | Stiri | Info | Monden | Sport

↑ Adaugă acest Headline Animat pe pagina ta web

Page generated in 0.001805 seconds.
Website Security Test